Nu gælder det: I aften skal FCM på tavlen

Hollandske Ajax er på papiret FC Midtjyllands nemmeste modstander i Champions League. Så i aften skal FCM have slettet nullet.

Det er i aften, at FC Midtjylland har chancen for at få points i Champions League. Især hvis midtjyderne kan tage mange af de fine takter med fra sidste uges snævre nederlag i Liverpool. På papiret er Ajax Amsterdam det hold, som FC Midtjylland har de største chancer imod. 

- Allerede ved lodtrækningen satte jeg kryds ud for den 3. november. Kampen på MCH Arena mod Ajax er måske eneste, realistiske mulighed for FCM, hvis midtjyderne skal på tavlen og have slettet nullet, lyder det fra TV MIDTVEST's fodboldekspert, Dan Sørensen.

Men på Champions League-niveau er der ingen nemme modstandere. Eksempelvis har Ajax ikke tabt i 16 udekampe i træk i Champions League-regi. Og her iblandt er der altså udekampe mod Bayern München, Real Madrid, Juventus og Chelsea.

- Alligevel tror jeg på, at det er i aften, FCM skal slå til. Ajax spiller en nydelig omgang fodbold, men hvis FCM får masser af fysik med ind til kampen og saft og kraft i tacklingerne, kan Ajax forstyrres. Men får de først lov at spille fodbold, så kan det blive en svær aften for FC Midtjylland, understreger Dan Sørensen.

quoteFCM skal spille op til sit allerbedste.

Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Det har været fremme, at en stribe Ajax-spillere ikke er med på grund af corona. Men det er kun holdets andenkeeper og midtbaneprofilen Davy Klaassen, der ikke er med i aftenens kamp. Så Ajax kan stille i stort set stærkeste opstilling.

- FCM's defensiv bliver nøglen til points i aften. Ajax har alene i de seneste to kampe i den hollandske æresdivision scoret 18 mål. Forrige kamp vandt de eksempelvis 13-0. Så Erik Sviatchenko og Alexander Scholz skal som så mange gange før være rygraden hos FCM. Og derudover skal de have modet til at sende mange folk med frem. FCM skal spille op til sit allerbedste. Gør de det, tror jeg på points i aften, siger Dan Sørensen.

Der er kampstart på MCH Arena kl. 21. Og udover at se kampen på TV3+ kan du også vælge at følge med her på tvmidtvest.dk, hvor Dan Sørensen liveblogger fra stadion i Herning. Og du kan også undervejs stille ham spørgsmål.