Nu er fejringen af landsdelens fødevarer begyndt - sådan kan du spise med

Syv kommuner er med i Madmødet, der afholdes denne uge.

Arrangørerne bag Madmødet betegner Midt- og Vestjylland som "Danmarks spisekammer".
Arrangørerne bag Madmødet betegner Midt- og Vestjylland som "Danmarks spisekammer".
Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix

Der er god mad, højt humør og fællesspisning, når syv midt- og vestjyske kommuner i denne uge inviterer til Madmødet. 

Her kan sultne midt- og vestjyder deltage i fejringen af de mange lokale fødevarer, som produceres i landsdelen. 

- Vi vil gerne vise, hvad vores områdes dygtige og fremsynede fødevarevirksomheder kan byde på, siger Mads Jakobsen (V), formand i Business Region MidtVest og borgmester i Struer.

Madmødet bliver skudt i gang mandag, hvor flere skoler og arrangører gør deres for at hylde landsdelens råvarer.

Eksempelvis serverer Struer Fri Fagskole mandag ølkylling med små kartofler, ramsløgscreme og salat for skolens elever og ansatte. Alt sammen lavet med lokale råvarer.

I Spøttrup kan gæsterne mandag gå på opdagelse i biernes verden og være med til at smage forskellige slags honning.

Det er kun anden gang, at Madmødet afholdes. Og modsat debutten i 2021 er der tale om en hel uges fejring.

Det skal give bedre muligheder for at invitere lands- og EU politikere, samt få flere erhvervskonferencer placeret i hverdagene.

- De borgerrettede aktiviteter vil fortsat være centreret omkring weekenden, forklarede Susanne Nors, leder af Business Region MidtVest, som er ansvalig for Madmødet, i efteråret.

Susanne Nors er leder af Business Region MidtVest, som er ansvalig for Madmødet.
Susanne Nors er leder af Business Region MidtVest, som er ansvalig for Madmødet.
Foto: Pressefoto

Restauranter inviterer til mad med lokale råvarer

En hel stribe restauranter i Midt- og Vestjylland deltager også i Madmødet.

Det gælder blandt andet for Limfjordens Hus i Glyngøre.

- Jeg er selv vendt retur fra København for at åbne restaurant her i Vestjylland, og er vild med de mange muligheder som det giver mig i køkkenet, da vi har alle mulige spændende råvarer lige omkring os. 

- Det er også derfor, at vi gerne deltager i Madmødet, så vi sammen kan sætte fokus på de lokale producenter, og vise at vi kan levere et højt gastronomisk niveau her i Midt- og Vestjylland, så vi glæder os til at tage imod en masse gæster under Madmødet, siger Rasmus Kardyb fra restauranten i pressemeddelelsen.

Madmødet varer fra 16. til 22. maj. 

Du kan læse mere om fejringen af midt- og vestjyske råvarer på Madmødets hjemmeside

Fredag klokken 19.30 sætter TV MIDTVEST fokus på Madmødet i en særudgave af nyhederne.