Nu behandler de blodprøver i Gødstrup: Systemet er både højteknologisk og tidsbesparende

I dag blev endnu et skridt taget imod den fulde åbning af det nye sygehus i Gødstrup, da det nye blodprøvesystem blev taget i brug.

Selvom patienterne stadig mangler i det nye sygehus i Gødstrup, så tager sygehuset allerede imod blodprøver fra de praktiserende læger fra i dag, tirsdag. 

Med det nye sygehus følger også et helt nyt system, der gør det nemmere for personalet at håndtere blodprøverne. 

- Det er mest muligt automatiseret, så vi ikke har manuelle arbejdsgange, siger Helle Tanderup Kristensen, chefkemiker ved Hospitalsenheden Vest. 

Fra blodprøven lander på båndet, til den er analyseret færdig, passer den sig selv, medmindre der er fejl. Etiketten på siden og låget på toppen viser nemlig, om den skal analyseres for diabetes, antal hvide blodlegemer eller noget helt tredje.   

- Det sparer bioanalytikerne en helt masse tid ved, fordi de ikke skal gå frem og tilbage fra afdelingen og laboratoriet, siger chefbioanalytiker Karina Willemoes Ladefoged.

Hjertet i sygehuset

Hver dag skal der modtages 4-5000 prøver, når hospitalet er på fuldt blus.

Så det er nærmest hjertet i sygehuset, som hospitalsdirektøren i dag var med til at sætte i gang.

- Det er helt klart en del af centralnervesystemet i hospitalet, så det er vigtigt, at vi har helt styr på det, inden vi også får patienter. 

Dermed er Gødstrup nu et skridt tættere på at være klar til patienter.

Og med alle de forsinkelser, der har været i det store byggeprojekt, betyder det noget, at denne del er gået glat.

- Vi har holdt tidsplanen for at komme i mål med det her system - og det er dejligt, siger chefkemiker Helle Tanderup Kristensen. 

Flytningen til det nye sygehus i Gødstrup begynder i september