Nu åbner livredderne badesæsonen på strandene

I næste uge er der igen livreddere i de 37 livreddertårne, der står i hele landet. I år er der livreddere på fire strande i Midt- og Vestjylland.

Efter et par regnfulde dage ser det ud til, at solen og sommervejret igen vender tilbage til Midt- og Vestjylland i næste uge. Og det passer perfekt med, at TrygFondens Kystlivredning igen sender livreddere i tårnene fra fredag den 26. juni.

Her i landsdelen vil der være livreddere på Hvide Sande Sydstrand, Søndervig Strand, Thyborøn Strand og Thorsminde Strand.

- Livredderne er en ekstra sikkerhed på strandene, for uanset hvor rutineret en svømmer man er, kan man komme i vanskeligheder. Derfor bruger livredderne også størstedelen af deres tid på forebyggende indsatser, som både handler om at tale med badegæsterne og give gode råd og om at gribe ind, hvis de ser noget i vandet, der potentielt kan udvikle sig til en farlig situation, siger René Højer, der er programchef i TrygFonden.

Livreddertårnene vil være bemandet fra klokken 10 til klokken 18 indtil den 19. august.

Fra fredag den 26. juni er der igen livreddere på udvalgte strande.
Fra fredag den 26. juni er der igen livreddere på udvalgte strande.
Foto: Trygfonden Kystlivredning

Også Corona på stranden

I 2019 gennemførte TrygFonden Kystlivrednings livreddere 67.480 indsatser, hvor de 12 betegnes som aktioner, hvor personer var i livsfare. I år minder livredderne om, at reglerne om afstand også gælder på strandene.

- Derfor er livredderne blevet trænet i at tage de rette forholdsregler, ligesom livreddertårnet er forsynet med det nødvendige udstyr, som livredderne får brug for, når de skal træde til med hjælp til badegæsterne, skriver TrygFonden Kystlivredning i en pressemeddelelse.

De opfordrer alle badegæster til at holde sig løbende orienteret om myndighedernes anbefalinger i forhold til forebyggelse af coronasmitte og respektere de regler og anbefalinger, der er.