Nordsjælland møder Vestjylland: Fordomme skal brydes ned

En 3.g klasse fra Espergærde i Nordsjælland besøger denne uge Ringkøbing-Skjern Kommune.

Der er knap 400 kilometer mellem Ringkøbing og Espergærde i Nordsjælland - og mentalt er der måske endnu længere. En 3.g-klasse fra Espergærde Gymnasium er derfor i denne uge på besøg i Vestjylland. Håbet er at nedbryde fordomme og give eleverne et retvisende billede af vores landsdel.

- Jeg havde forestillet mig, at der var lidt mere mark. Lidt færre mennesker, og ja dårligere internet, siger Laura Dalgaard, der går i 3.g på Espergærde Gymnasium.

quoteHer virker det som om, folk går meget op i at levere noget til fællesskabet.

Laura Dalgaard, 3.g, Espergærde Gymnasium

I alt har 30 elever og deres lærere taget turen til det såkaldte Udkantsdanmark.

- Det er ret tydeligt, at mange af mine elever har været i Berlin, New York og Barcelona, men mange ved ikke, hvad Jylland er for noget og specielt ikke Vestjylland, siger Lasse Just, der er gymnasielærer på Espergærde Gymnasium og HF.

Turen går blandt andet forbi Naturkraft, Vesterhavet, Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester og Vestas. De mange besøg har indtil videre efterladt et positvt indtryk af det vestjyske.

- Her virker det som om, folk går meget op i at levere noget til fællesskabet og bidrage for alles skyld uden at forvente at få noget igen, siger Hannah Wagner Höegh og Laura Dalgaard fra Espergærde.

Turen går retur til Nordsjælland i dag, fredag.

Elever fra Espergærde Gymnasium er lige nu på besøg i Ringkøbing Skjern Kommune.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.