Naturfotografen Susanne har et særligt fokus: - På det tidspunkt kan man være heldig

I serien Naturfotograferne følger TV MIDTVEST fire kvindelige fotografer, der har det til fælles, at de tager billeder i naturen.

Ekstremt vejr og vild natur driver hendes jagten på enestående naturscenarier. Med kameraet under armen og i den rette påklædning tilbringer Susanne Worm mange timer i naturen. Her er hun på udkig efter en stemning, et fantastisk øjeblik eller det rette lys.

Det startede med en fiskestang og et lille lommekamera, men i dag har hun udstyr til både fisk, blomster og store dyr.

- Det er den store gevinst, der er ved at komme ud i naturen med fiskestang eller kamera. Der sker et eller andet, fra når man pakker bilen og tager afsted, til man kommer hjem med en fisk eller et godt billede. Det er det, der gør det hele, forklarer Susanne Worm, der kommer fra Mors.

Hun har været helt tæt på både de store og de meget sjældne dyr, og fotograferet enestående landskaber.

Specielle tidspunkter er i fokus

Susanne Worm tager ofte ud tidlig morgen eller lige før, solen går ned.

- På det tidspunkt kan man være heldig at se både rådyr, krondyr, harer og måske en ræv, siger hun om årsagen til, at hun tager afsted på disse tidspunkter.

Selv om hun allerede har taget mange billeder af dyrelivet, så tager hun af sted med store forventninger hver gang.

- Det med at fotografere dyr er en ny situation hver gang, man er ude, og det er det, der gør, at jeg synes, det er spændende - det kan være man kun ser et dyr eller en flok eller nogen, der leger.

23:35
De færdes næsten altid alene i naturen drevet af stemninger, farver og det perfekte lys. Susanne Worm jagter dyrelivet i skoven og på heden, hvor hun fotograferer både de store dyr og de vildt sjældne. Nu mødes fire kvindelige naturfotografer for at dele oplevelser af ræveunger, krondyr og vilde landskaber.

Man skal være en del af naturen

Iført camouflagetøj og med lydløse skridt lister hun sig rundt i skoven. Målet er at få det gode billede af dyrene uden at forstyrre.

- Man føler, man er en del af naturen, en flue på væggen uden de opdager det selvfølgelig, siger Susanne Worm om sin tilgang.

Sygdom har i lange perioder præget livet for Susanne Worm, så det er med stor taknemlighed, hun tager ud i skoven en tidlig morgen,

- Det er et privilegium, at man kan stå op og gå ud og nyde det. Det skal man huske at sætte pris på, så længe man kan, siger fotografen.

Tiden går hurtig, når hun lister rundt i skoven på jagt efter et godt billede, og der kan ofte gå flere timer, inden hun lister hjem igen.

- Det lyder mærkeligt, men man har sådan en energi, når man går hjemad - en afslappethed, et kick - også selv om man ikke har fået billeder med hjem.

Susanne Worm deler de bedste billeder og de særlige øjeblikke på Facebook og på wormnaturfoto.dk

Se herunder et udsnit af billeder, som TV MIDTVEST har fået lov til at bringe.

 
 
Foto: Susanne Worm
 
 
Foto: Susanne Worm
 
 
Foto: Susanne Worm
 
 
Foto: Susanne Worm
 
 
Foto: Susanne Worm
 
 
Foto: Susanne Worm
 
 
Foto: Susanne Worm
 
 
Foto: Susanne Worm
 
 
Foto: Susanne Worm
 
 
Foto: Susanne Worm
 
 
Foto: Susanne Worm