Natteliv lukket, men unge fester stadig: 39 anmeldelser om høj musik på ét døgn

Politiet forsøger at få de unge til at skrue ned for musikken med dialog, men i sidste ende kan det ende med bøder.

Fra fredag til lørdag har der været 39 anmeldelser om høj musik i Midt- og Vestjylland. Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Politiet har fået ekstra travlt med at køre rundt og bede folk om at skrue ned for festerne.

Så vidt muligt forsøger vi med dialogen og får dem til at skrue ned for musikken, og det lykkes jo heldigvis langt oftest.

Anders Olesen, vagtchef, Midt- og Vestjyllands Politi

Det seneste døgn - fra fredag til lørdag morgen - har Midt- og Vestjyllands Politi fået ikke mindre end 39 anmeldelser omkring musik til ulempe.

Det tal er noget højere end normalen for en fredag, lyder det fra vagtchefen. 

Læs også Efter fase 4-alarm - her risikerer Danmark at lukke ned igen

- Det er flere, end vi plejer at have. Det siger sig selv, at vi ikke har noget natteliv, så de unge mennesker skal finde et sted, hvor de kan hygge sig, siger vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

De lukkede diskoteker og værtshuse, der ikke må have åbent længere end til midnat, er altså en af grundene. Men sommervarmen kalder også på fester til langt ud på natten.

Starter med dialog

Ifølge vagtchefen er klagerne over for høj musik spredt ud over hele politikredsen, og det har især været de unge, der har skruet op for musikanlæggene til fester i haver, parker og private hjem. 

- Problemet er, at det ikke er alle, der synes om den musik, de spiller. Nogle gange vil folk også gerne sove. Der er jo nogen af os, der skal på arbejde i weekenden, så der skal være ro på, siger vagtchefen.

Han fortæller, at politiet prøver at køre ud til de unge mennesker og beder dem om at skrue ned for musikken, når de modtager anmeldelserne fra folk, der er generet af larmen.

Læs også Larmende fester i Midt- og Vestjylland: Mere end 50 anmeldelser i løbet af weekenden

- Så vidt muligt forsøger vi med dialogen og får dem til at skrue ned for musikken, og det lykkes jo heldigvis langt oftest, siger Anders Olesen.

Hvis de unge ikke forstår budskabet, har politiet dog også mulighed for at give bøder efter ordensbekendtgørelsen eller beslaglægge musikanlægget.

Han opfordrer de unge til at huske på, at der er andre folk til stede, og at det ikke er alle, der bryder sig om høj musik.

00:33

Vagtchef Anders Olesen opfordrer folk til at tage hensyn og skrue ned for musikken.

Luk video