Næstformand forlader Liberal Alliance

Mai Christiansen skriver på Facebook, at hun ikke kan se sig selv i partiet mere.

Landsformand Alex Vanopslagh må nu se endnu en profil forlade partiet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Endnu et højtstående medlem af partiet Liberal Alliance (LA) har meldt sig ud.

Lørdag skriver næstformand Mai Christiansen i et opslag på Facebook, at hun forlader partiet.

Læs også Lokal opbakning til LA-formand efter profils afgang: - Mere liberalt end nogensinde

- Efter grundige overvejelser er jeg nået den konklusion, at jeg ikke kan se mig selv arbejde videre i de ledende organer, som det desværre har udviklet sig, skriver hun.

- Selv om at jeg lige nu er både vred og skuffet, vil jeg lade det positive præge minderne, jeg tager med mig. Der er mange mennesker, jeg vil savne og som jeg håber at møde igen, lyder det videre.

Ved folketingsvalget i juni kom partiet kun lige akkurat ind i Folketinget med 2,3 procent af stemmerne og fik fire medlemmer.

Partiets tidligere leder, Anders Samuelsen, fik ikke stemmer nok, og også politikere som Laura Lindahl og Joachim B. Olsen røg ud.

For nylig meldte tidligere økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille og tidligere politisk ordfører Christina Egelund sig også ud.

Og med endnu en udmelding fortsætter krisen for partiet efter valgnederlaget.

Farvel efter 10 år

Mai Christiansen har brugt mere end 10 år i partiet, hvoraf 9,5 måneder har været som næstformand. Hun er stolt af det arbejde, hun har lavet, lyder det.

- Selv om at jeg lige nu er både vred og skuffet, vil jeg lade det positive præge minderne, jeg tager med mig. Der er mange mennesker, jeg vil savne og som jeg håber at møde igen.

Landsformand Leif Mikkelsen ønsker lørdag ikke at stille op til interviews, men har sendt en sms til Ritzau:

- Mai Christiansen meddelte allerede i begyndelsen af oktober, at hun ikke genopstiller til næstformandsposten i Liberal Alliance, og har i dag meddelt, at hun også melder sig ud af partiet.

- Der er ingen, der skal tvinges til at være i et parti, de ikke kan se sig selv i, så det respekterer vi selvfølgelig.

/ritzau/  

02:08

SE OGSÅ - indslag fra den 23. oktober om opbakning til Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh, selv om flere profiler havde forladt partiet.

Luk video