Næsten hele aprils regn på én dag

Det blev en rigtig våd torsdag i især det midtjyske, hvor næsten hele aprils nedbør faldt på én dag. Heldigvis er der en tør weekend i vente.

Det blev en rigtig våd torsdag i det meste af Midt- og Vestjylland. Rekorden i nedbør blev målt i Lind syd for Herning. Her viste måleren 33,2 mm nedbør efter torsdage massive regnvejr. Det skal ses i forhold til, at månedsnormen for april er 42 mm i Midt- og Vestjylland. 

- Det regnede over rigtig mange timer i går - linjen med bygerne ligger stadig over Nordsjælland og Sønderjylland, så den har bevæget sig rigtig langsomt hen over landet, siger Susanne Märcher fra DMI i Karup. 

Også ved Silkeborg er der faldet 3/4 af månedsnormen på en enkelt dag. Her viste måleren 30,8 mm. Længere vestpå faldt nedbørsmængden en anelse. I Tarm viste måleren 13, 6 mm., og i Tørringhuse 6,9 mm. I Thy faldt der næsten ingenting. I Nors viste måleren 1,6 mm. 

Weekenden bliver bedre

I dag melder DMI om enkelte byger, og efterhånden også lidt eller nogen sol. Temp. op mellem 7 og 10 grader og let til frisk vind fra sydvest og vest.I aften mest tørt og klart vejr, men i løbet af natten mulighed for tågebanker. Temp. ned mellem 1 grads frost og 3 graders varme, og svag til let vind, mest mellem vest og syd.

Kølig og ustabil luft strømmer ind over Danmark fra sydvest og vest, men i weekenden stabiliseres vejret af en højtryksryg nordfra, men fortsat køligt. Temp. op mellem 8 og 13 grader, og svag til let vind fra forskellige retninger. Dog overvejende tørt.

Sent tirsdag eller natten til onsdag trænger en front op over landet fra sydvest, og det ustabile vejr vender igen tilbage, men det bliver lidt lunere.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.