Nægter at forlade posten: Kollegaer kalder ham illoyal - Jensen vil fortsat være næstformand

Næstformand i Venstre Kristian Jensen har åbent kritiseret formand Lars Løkke Rasmussen. Det har fået dele af partiet til at kræve hans afgang, det nægter næstformanden.

På trods af at Kristian Jensen oven på åben kritik af formand Lars Løkke Rasmussens politiske linje - ifølge flere medier - er blevet bedt om at trække sig som næstformand i Venstre, stiller han op til genvalg.

Opfordringen kom angiveligt fra Claus Hjort Frederiksen, der er et mangeårigt og indflydelsesrigt medlem af Venstre.

quoteJeg har noteret mig, at rigtigt mange i gruppen mener, at den analyse skulle være lavet i gruppen og ikke i Berlingske. Det fortryder jeg.

Kristian Jensen, Næstformand, Venstre. 

- Jeg har tænkt mig at søge genvalg som næstformand, siger Kristian Jensen (V) på et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

Det har skabt stor virak, at Kristian Jensen i Berlingske torsdag sagde, at han mente, at Lars Løkke Rasmussen tanker om en potentiel regeringsdannelse med Socialdemokratiet var den forkerte vej at gå.

Udmeldingen udløste angiveligt en opfordring til, at Kristian Jensen trak sig grundet illoyalitet. Efter mødet med folketingsgruppens siger Kristian Jensen på pressemødet:

- Det er efter min opfattelse Venstres formands ret at definere, hvad Venstre går efter, når det kommer til regeringsdannelse.

- Jeg har en anden analyse. Jeg har noteret mig, at rigtigt mange i gruppen mener, at den analyse skulle være lavet i gruppen og ikke i Berlingske. Det fortryder jeg, siger Kristian Jensen.

Løkke bliver

Lars Løkke Rasmussen sagde selv kort efter valgkampen, at han kunne være i spil til en post i EU. Det ville fjerne ham som formand og kunne betyde, at Kristian Jensen kunne gå efter den.
    
Han siger dog fredag:
    
- Det, jeg allerhelst vil, er at være statsminister i Danmark, for det er et fantastiske job. Og jeg er dybt misundelig på hende, der har jobbet nu.
    
- Der er ikke noget, der måler sig med at være statsminister i Danmark, det er der ikke.
 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.