Mor og søn var nær druknet under stormvejr: I dag blev redningsmænd hædret med medalje

De fem mænd, der reddede en mor og hendes søn fra en drukneulykke i Vorupør i starten af sidste år, modtog i dag Forsvarsministerens medalje.

Dagen i dag har været helt særlig for fem mænd fra Vorupørs Kystredningstjeneste. De skulle nemlig modtage en fornem pris på Christiansborg.

quoteDe vidste godt, at det var farligt, og alligevel gjorde de det.

Trine Bramsen, forsvarsminister, S


Én gang om året bliver Forsvarsministerens medalje uddelt til nogen, som har ydet en helt ekstraordinær indsats og sat eget liv på spil for at redde andre.

I år kunne forsvarsministeren altså overrække prisen til de fem redningsmænd fra Vorupør.

- De satte selv livet på spil for at redde moren og hendes søn op, og det lykkedes, og det er jo virkelig stort i den grad at kunne træde til, når uheldet er ude, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Den 9. februar 2020 blev en 41-årig kvinde og hendes otteårige søn skyllet i vandet for enden af Nørre Vorupør Mole under en kraftig storm.

Kort efter var både redningshelikopter, redningsbåd, ambulance og politi til stede ved molen. Men det var de fem mænd fra Kystredningstjenesten, der endte med at få reddet både moren og hendes søn op af vandet.

- Det fortjener den største respekt. De vidste godt, at det var farligt, og alligevel gjorde de det, siger forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Kunne være endt meget værre

Anders Thomsen var en del af redningsaktionen og måtte forbi akutmodtagelsen på Thisted efter episoden. Han slap med hold i ryggen og mindre skrammer – men det kunne være gået meget værre, fortalte han dengang til TV MIDTVEST.

- Det er et mirakel, at alle kom godt fra det. Jeg blev skyllet ned to gange, og to af mine kolleger blev også skyllet ned, og vi har kun knubs. Det burde ikke kunne lade sig gøre, sagde han dagen efter hændelsen.

Også moren og sønnen slap med livet i behold på trods af de iskolde temperaturer og det voldsomme vejr.

De fem heltemodige redningsmænd er derfor de helt rette modtagere af den fine medalje, siger forsvarsministeren.

- De minder os alle sammen om, at der er nogen, der i deres fritid og i deres virke ikke er bange for at stille op, når der er brug for deres hjælp, siger Trine Bramsen.

Sådan så det ud på dagen, da de to turister endte i det iskolde vand.
Sådan så det ud på dagen, da de to turister endte i det iskolde vand.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix