Mogens Jensens tidligere ministerier fordelt: Disse politikere afløser ham

Ministerrokade gør folketingsmedlem Flemming Møller Mortensen, 57, til nyt ansigt i regeringen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) udpeger Rasmus Prehn (S) til minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Han har indtil nu været minister for udviklingssamarbejde.

Det sker, efter at Mogens Jensen (S) onsdag gik af som fødevareminister på grund af minksagen. Han var desuden minister for ligestilling, fiskeri og nordisk samarbejde.

Rasmus Prehn bliver minister i et nyoprettet ministerium, fordi Mette Frederiksen har besluttet, at Miljø- og Fødevareministeriet skal splittes op.

Ministerium til Flemming Møller Mortensen

Samtidig er Flemming Møller Mortensen (S), som er valgt Himmerlandskredsen, som blandt andet består af Vesthimmerland, bliver minister for udviklingssamarbejde og nordisk samarbejde, meddeler Statsministeriet i en meddelelse.

Samtidigt bliver ligestillingsområdet overført til Beskæftigelsesministeriet. Det betyder, at beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) også er ligestillingsminister.

Det sker, efter at Mogens Jensen trak sig fra sine ministerposter onsdag, efter manglende lovhjemmel til aflivning af mink.

Klokken 14. 30 præsenterer statsminister Mette Frederiksen (S) de nye ministre for dronningen.

57-årige Flemming Møller Mortensen har været medlem af Folketinget siden 2007. Han er oprindeligt sygeplejerske og fra Nordjylland.

Han bliver den femte minister fra Nordjylland i Mette Frederiksens regering.

Hans politiske karriere begyndte i 2001, da han blev valgt til byrådet i Skørping.

Ved kommunesammenlægningen kom han i byrådet i Rebild, men forlod posten, efter at han i 2007 blev valgt til Folketinget i Himmerlandskredsen.

I en lang periode har han været sundhedsordfører for Socialdemokratiet. Ifølge Nordjyske havde flere forventet, at Mette Frederiksen ville udnævne ham som minister på netop dette område, da hun i juni sidste år dannede regering.

Men det blev Magnus Heunicke (S), der fik denne post.

Fra d. 8. juli 2014:  En række af landsdelens markante folkevalgte har takket ja til at lade de midt- og vestjyske tv-seere få et kig ind i deres politiske liv. Gæst: Flemming Møller Mortensen

FAKTA: Her er S-regeringens ministre