Mogens Jensen: 695 spørgsmål for meget

Mogens Jensen kalder Ellen Trane Nørbys mange spørgsmål til Kulturministeren for misbrug og spild af penge.

Næstformand for Socialdemokraterne, Mogens Jensen, retter en skarp kritik af venstres ordfører, Ellen Trane Nørby.Det sker på baggrund af at Ellen Trane Nørby har sendt 696 mails til Kulturministeren for at forsvare Museet for Religiøs Kunst i Lemvig. Et museum hvor hendes mor sidder i bestyrelsen.

 - Det tenderer chikane mod Kulturministeriet og Kulturministeren og misbrug af Folketingets spørgemuligheder, når Ellen Trane Nørby stiller 696 spørgsmål til en sag, hvor hun er uenig i en afgørelse truffet af Kulturarvsstyrelsen. Hun kunne nøjes med at stille et enkelt spørgsmål om, hvorfor Kulturarvsstyrelsen vurderer, at museet ikke lever op til kravene om at blive statsanerkendt, siger Mogens Jensen

Han vil ikke kommentere på det forhold, at Ellen Tranes mor sidder i bestyrelsen i det pågældende museum, men kommer med en anbefaling:

 - Jeg vil opfordre Ellen Trane Nørby til at trække sine spørgsmål, da besvarelsen af de næsten 700 spørgsmål koster rigtig mange penge. Det er ikke en hensigtsmæssig måde at anvende skatteydernes penge på.

Mogens Jensen har selv været interesseret i at Museet for Religiøs Kunst får statsanerkendelse, men han respekterer Kulturarvsstyrelsens faglige afgørelse.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.