Modeuge: Vestjyske butikker på jagt efter bæredygtigt tøj

Der er modeuge i København, og derfor er mange af landsdelens butikker taget til storbyen på jagt efter den nyeste mode.

Mange mennesker har fokus på, at det, de putter i munden, er bæredygtigt produceret. Det samme gælder nu også for det, de putter på kroppen. 

quoteMan kan godt mærke, at efterspørgslen bliver større og større.

Louise Skyum, indehaver, Buhl Fashion, Viborg

Mange af landsdelens butikker er i disse dage taget til København, hvor årets modeugen er i gang. Her skal butikkerne finde kollektionerne for efteråret og vinteren. Flere af butikkerne har i den forbindelse særligt én ting for øje: Bæredygtighed.

- I dag bliver kunder mere og mere bevidste om, at vi skal passe på vores miljø. Så er vi jo som butikker nødt til at prøve at give dem valget, så de kan være mere bæredygtige, siger Louise Skyum, der er indehaver af Buhl Fashion i Viborg.

Louise Skyum oplever, at flere af hendes kunder kommer og spørger direkte efter tøj, der er bæredygtigt produceret.

- Man kan godt mærke, at efterspørgslen bliver større og større. Kunderne vil have kvalitet frem for kvantitet, siger Louise Skyum.

Tøj med sjæl

Et af de mærker, som Louise Skyum har fået et godt øje til, er Aiayu. Det er et mærke, hvor folkene bag går meget op i at være bæredygtige.

- Vi kan helt klart mærke efterspørgslen. Vores uld kommer fra lamaer i Bolivia, og vores kashmir kommer fra Nepal. Begge ting bliver produceret der, hvor råvarerne er, i stedet for at fragte råvarerne rundt, siger Josephine Antonia Treschow, der er International Sales Manager i Aiayu.

Aiayu blev grundalgt tilbage i 2005, efter at grundlæggeren af mærket var på tur i Bolivia. Det er også her, ideen til navnet opstod.

- Aiayu betyder sjæl på boliviansk, fordi vi lægger så meget sjæl i vores produkter, siger Josephine Treschow.

Modeugen afholdes to gange om året.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Livsstil.