Modeuge med corona: - Vores store vindue ud til verden er meget begrænset nu

Modeugen i København er coronaramt. Den er i hvert fald meget anderledes end normal, for i år er der mere håndsprit, end der er gæster.

Foto: Frederikke Dammark, TV MIDTVEST

På trods af corona er sommerens Copenhagen Fashion i København netop blevet afviklet. En modeuge, som landsdelens tøjvirksomheder plejer at sidde tungt på. Men som så meget andet i år, ligner modeugen heller ikke sig selv for de midt- og vestjyske udstillere og indkøbere. 

Vores store vindue ud til den store verden er meget begrænset her i dag

Jesper Ingø, BTX Brande

-  Modeugen er anderledes på mange parametere i år. Vi arbejder normalt med ti stationer på vores 800 kvadratmeter stand, og i dag, der har vi kun gang i tre, siger Jesper Ingø, som er global salgsdirektør i BTX Brande.

Copenhagen Fashion Week tiltrækker normalt omkring to tusinde udstillere fra hele verden, men i denne uge er der bare 700-800 brands, der viser deres kollektioner frem.

- Vores store vindue ud til den store verden er meget begrænset her i dag, siger Jesper Ingø.

En tom oplevelse  

De midt- og vestjyske købere, der er rejst over Storebælt oplever også en anderledes uge. 

Læs også Bestseller svarer på kritikken: - Vi er i en alvorlig situation

- Der er tomt. Når du kigger ud, der hvor der normalt er tusindevis af mennesker med god stemning, er der nu lidt tamt, siger René Sonne-Hansen, som er indehaver af Hinges Hus i Ringkøbing.

Alligevel er kaldenderen fyldt hos virksomheden fra Ringkøbing. 

- Vi har lige så mange aftaler, som vi altid har haft. Men det er klart, at der ikke er så meget ekstra inspiration, som vi ellers også bruger en modemesse til, forklarer René Sonne-Hansen.

Kun faste udstillere

Det er stort næsten kun dem, der hele året rundt har fast showroom i Bella Centret, der viser næste års kollektioner frem på modeugen.

Hos Canson fra Holstebro, som har en fast plads på messen, mærker de tydeligt, at det kun er en lille del af de normalt 20.000, som kommer forbi. 

- Vi kommer til at skulle besøge mange kunder ude i butikkerne, fordi de ikke er dukket op. Og det er mange, som ikke er dukket op, forklarer Lars Peder Sander, som ejer Canson i Holstbro.

02:07 Luk video