Misbruger magt i rørsag

Kystdirektoratet balancerer på kanten af magtmisbrug i sag om drænrør på den jyske vestkyst. Det fastslår juraekspert.

Det er klart ulovligt, når Kystdirektoratet nægter Skagen-opfinder Poul Jakobsen indsigt i opmålinger af den kyststrækning, hvor hans trykudligningsrør har siddet i stranden siden 2005.

Det fastslår Oluf Jørgensen, offentlighedsrådgiver fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, over for NORDJYSKE Stiftstidende efter at have læst afslaget, hvor det fremgår, at Kystdirektoratet vurderer, at Poul Jakobsens henvendelse har "et chikanøst formål."

- Direktoratet demonstrerer i afslaget, at myndigheden ikke respekterer demokratiske principper, siger Oluf Jørgensen til NORDJYSKE og betegner Kystdirektoratets hemmeligholdelse af målinger som magtmisbrug.

- Det er klart, at Poul Jakobsen har andre synspunkter på kystsikring og er meget kritisk over for Kystdirektoratet, men det kan på ingen måde begrunde, at han afvises. Poul Jakobsen og offentligheden har en væsentlig interesse i at få indsigt i direktoratets analyser og målinger, uddyber han.

Poul Jakobsen mener, opmålingerne vil vise, at der stadig kommer sand til rørområdet ved Skodbjerge på den jyske vestkyst. Han har i denne uge været i retten i Herning, fordi Kystdirektoratet har politianmeldt ham for ikke at fjerne rørene.

Poul Jakobsen nægter sig skyldig i anklageskriftet, og han mener, at han kunne have ført en bedre og mere oplyst sag, hvis han havde fået de ønskede tal.

Direktør Merete Løvschall fra Kystdirektoratet har ingen kommentarer til afslaget med henvisning til, at det er påklaget til Miljøministeriet.