Ministermåling: Støjberg mest populær

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg er ifølge Berlingske regeringens mest populære minister. Hun overgår endda statsministeren

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg, der er valgt i Skivekredsen, er regeringens mest populære minister. Det viser en måling, som Gallup har foretaget for Berlingske.

På en skala fra et til 100 over, hvor godt de enkelte minstre har klaret sig, opnår Inger Støjberg en score på 50,21 af vælgerne. Det er 3,39 point bedre end statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som med 46,82 point tager andenpladsen, skriver avisen.

Ifølge valgforsker Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet, har Inger Støjberg formået at markere sig stærkt.

- Inger Støjberg har en meget klar profil, som hun trækker både venstrevælgere og vælgere fra hele DF-segmentet på. Hun har været ret klar i mælet og har stået for en strammere kurs overfor udlændinge, som især de blå vælgere gerne vil have det, siger Kasper Møller Hansen til Berlingske.

På trediepladsen i målingen med 45,68 point kommer finansminister Kristian Jensen, også fra Venstre. Han er valgt i Herning Nordkredsen.

Interessant her for landsdelen er det også, at de adspurgte vælgere giver Det Konservative Folkepartis partileder, justitsminister Søren Pape Poulsen 41,03 point. Det giver Pape en sjetteplads på listen og titlen som den, af de nye ministre i regeringen, som klarer sig bedst.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.