Minister: Regeringen har en aktie i børneopdragelsen

Børn skal opdrages hjemme, så de ikke forstyrrer i skolen, mener Mai Mercado (K). Hun vil igangsætte debat.

Man bør kunne stille krav til, at børn er opdraget. Det mener børne- og socialminister Mai Mercado (K), der i januar vil starte et internetbaseret debatforum kaldet "Opdragelsesdebatten".
    
- Jeg er sådan set fuldstændig ligeglad med, hvilken opdragelse børnene så har. Så længe de har en, siger hun.
    
Selv om børneopdragelse ofte foregår i hjemmet, mener Mercado, at det er i orden at bringe det op politisk.
    
- Vi må i regeringen godt bekymre os, når vi får meldinger om, at der er for mange børn i skoleklasserne, som ikke har fået en basal opdragelse hjemmefra. Det går ud over undervisningsmiljøet og læringen og de børn, der har brug for en særlig støtte, siger hun.
    
Planen med initiativet er at opstille dilemmaer på det sociale medie Facebook om eksempelvis børns pligter i hjemmet og tid med familien. Debatten åbnes for alle danskere, og målet er, at flere begynder at snakke om og evaluere opdragelsen i hjemmet.
    
Efterfølgende skal et fagpanel af aktører med forskellige holdninger til børneopdragelse mødes for at afslutte emnet.
    
Ifølge Mai Mercado er debatten tiltænkt alle forældre, hvad enten man har en sløv teenager eller en uregerlig fireårig. Alle kan, hvis man spørger hende, bruge en debat om god børneopdragelse.
    
- Der skal være plads til mange forskellige typer af børneopdragelse. Det, der virker i én familie, virker ikke i en anden. Men vi skal tage diskussionen, så børnene er opdraget både i skolen og senere i livet.
    
"Opdragelsesdebatten" åbner i løbet af januar og slutter i juni.
    
/ritzau/


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.