Minister efter Papes kritik: Vi finder en løsning

Fungerende minister Kaare Dybad svarer nu igen på Søren Pape Poulsens kritik. Den konservative formand savner handling i forhold til Kærshovedgård.

- Det er klart vi skal have lavet et tredje udrejsecenter. Det arbejder vi hårdt på i regeringen.

Løftet kommer fra socialdemokraternes fungerende udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad.

Tidligere på dagen pressede den konservative formand, Søren Pape Poulsen, på for at regeringen får fundet en løsning på problemerne i forbindelse med de udviste kriminelle udlændinge på Udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording. 

- Det haster med en varig løsning, sagde han på partiets landsråd i Herning.

quoteUdlændingepolitikken skal forankres hen over midten.

Kaare Dybvad, fungerende udlændinge- og integrationsminister

Pape Poulsen peger på, at de kriminelle udlændinge skaber stor utryghed i lokalområdet, og han beskylder regeringen for at have svigtet borgerne omkring udrejsecenteret i 15 måneder.

Ingen knas i ægteskabet

Kaare Dybvad afviser, at den manglende løsning skulle have noget at gøre med manglende støtte i regeringens parlamentariske grundlag.

- Vi har hele tiden sagt, at udlændingepolitikken skal forankres hen over midten.

- Vi kommer til at stemme det igennem – også gerne med de Konservatives stemmer, og på den måde er vi sådan set enige i det, som Søren Pape Poulsen går ud og markerer i dag, lyder det fra Kaare Dybvad.

Spørgsmål: Hvorfor er der ikke fundet en alternativ løsning endnu?

- Vi har arbejdet, lige siden vi kom til, på at finde en alternativ løsning til Lindholm. Det kommer vi til at etablere, fordi det er uholdbart for borgerne omkring Kærshovedgård, at de skal leve med de problemer, der er lige nu, fortæller Kaare Dybvad.

Droppede VLAK-plan

Den borgerlige VLAK-regering ville placere de kriminelle i et nyt udrejsecenter på øen Lindholm, men den plan har den socialdemokratiske regering droppet.

Derfor langede Pape - ligesom Venstres næstformand Inger Støjberg tidligere har gjort det - hårdt ud efter den socialdemokratiske regering.

- Der lå en plan for at få det stoppet. Men den har regeringen skrottet. Og nu har vi ventet 15 måneder på, hvad de vil gøre. Og vi venter stadig, sagde Søren Pape Poulsen.

Den fungerende minister forsikrer, at man arbejder intensivt på at finde en alternativ løsning til Lindholm.

- Vi er i fuld gang med at lave det, og vi kommer til at melde det ud, når vi er klar til det.

- Vi kommer selvfølgelig til, at finde en løsning, som gør, at borgerne omkring Kærshobvedegård får en nemmere hverdag, end  de har i dag, lover Kaare Dybvad.

Se TV-indslag om Søren Pape Poulsens kritik af manglende indsats vedrørende Kærshovedgård.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.