Minister åben over for øget jagt på sæler

Hvis fiskerne oplever problemer, skal de henvende sig til mig, siger Esben Lunde Larsen.

Fiskerne i Limfjorden kan muligvis se frem til bedre muligheder for at skyde de sæler, der ødelægger deres redskaber og æder fangsten.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) siger til TV MIDTVEST, at han er meget optaget af problemstillingen. Derfor opfordrer han fiskerne til at søge om lov til at regulere sælerne.

- Hvis der er fiskere, der oplever et problem omkring det her, skal de henvende sig til mig som minister. Så tager jeg en generel betragtning på den problemstilling og handler på det, siger han.

Ministerens melding kommer efter, at TV MIDTVEST torsdag fortalte et meget dårligt fiskeri efter stenbidere i Limfjorden. Fisker Andy William Overgaard fra Oddesund betegnede fiskeriet som en katastrofe, fordi sælerne går målrettet efter stenbidere i fiskeredskaberne.

Fiskerne skal kontakte mig som minister, siger Esben Lunde Larsen.

Den vestjyske fisker har søgt om lov til at skyde sælerne, men fik et klart nej.

- Fra jeg sendte afsøgningen, til jeg fik svaret, gik der fem minutter, fortæller han.

Esben Lunde Larsen udstiller ingen garantier for, at Overgaard får et andet svar, hvis han søger igen, men siger:

- Jeg har jo tidligere givet tilladelse til regulering af sæler omkring Bornholm, og hvis det er nødvendigt for også at kunne sikre et fiskeri i Limfjorden, så ser jeg selvfølgelig på det, hvis jeg får en henvendelse. Jeg er optaget af, at fiskerne skal kunne fange fisk, og derfor ser vi med skepsis på udviklingen.

 

Årets fangst af stenbidere har været en katastrofe for mange fiskere. Og nu retter fiskerne skytset mod sælerne.