Mindre vold til fodboldkampe: Dialog er en del af forklaringen

Nye tal fra Rigspolitiet afslører det laveste antal anholdelser under kampe i Superligaen i 10 år.

Atmosfæren til fodboldkampene i landets bedste liga, Superligaen, er tilsyneladende blevet mere fredelig. I hvert fald viser nye tal fra Rigspolitiet, at der i sæsonen 2015/2016 var det laveste antal anholdelser til kampene i 10 år.

- Jeg synes, at det er rigtigt positivt. Det er der ingen tvivl om. Men det er egentlig også forventet, siger Jacob Jørgensen, der er kommerciel direktør i FC Midtjylland. 

En del af forklaringen er, at klubberne, politiet og fansene er blevet bedre til at tale sammen.

- Jeg synes klart, at vi kan mærke, at der er blevet bedre stemning mellem klubberne internt, og vi er også blevet bedre til at kommunikere imellem dem, siger Danni Pedersen, der er kontrollør på MCH Arena. 

I dag var han, sammen med mange andre kontrollører, med til at sikre god ro og orden under afviklingen af kampen mellem FC Midtjylland og FC København på midtjydernes hjemmebane. Men kontrollørerne var ikke alene på arbejde. Både ude foran og inde på selve stadion var Midt- og Vestjyllands Politi også med til at sikre, at alt foregik stille og roligt.

- Vi løser det ved at være imødekommende og venlige herude, og selvfølgelig også være klar til at holde de her to fangrupperinger adskilt, hvis de søger en konfrontation, forklarer indsatsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi, Allan Riis, forud for dagens kamp mellem FC Midtjylland og FC København. 

Politiet måtte trække stave for at stoppe ballade under superligakamp i Viborg

Fans bekræfter den gode stemning

Den ændrede stemning er også blevet bemærket blandt fansene. Blandt andet Torben Graa fra Snedsted, der ikke har oplevet uro til kampene de seneste år.

- Det er blevet betydelig meget bedre. Men det er også fordi, at kampen er her klokken 16 i stedet for. Det er jo meget bedre. Det er i hvert fald rart, når man har børn med, at det fungerer rigtig godt, siger han. 

Og han bliver bakket op af Victor Sølvhøj, der er FCK-fan. Han tror blandt andet, at den stigende kontrol har hjulpet.

- Securityen er rigtig god. Vi bliver visiteret over det hele, og det føler jeg, der er godt, 

Der var næsten ikke var et ledigt sæde på tilskuerrækkerne til dagens opgør i Herning, men også når alle knap 10.000 pladser er optaget, kan den gode stemning stadig bevares.

I hvert fald var der ingen anholdte efter dagens kamp. Politiet fortæller dog, at der, mod reglerne, blev affyret et bomberør. Og så har de desuden også fået melding en voldelig episode, hvor nogle maskerede fans skubbede en mand ned ad en trappe.

Nye tal fra Rigspolitiet afslører det laveste antal anholdelser under superligakampe i 10 år:

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.