Minde om stort slag

En glaspyramide med navne på indersiden - det drømmer de om i Thorsminde. Pyramiden skal minde os om et af verdenshistoriens største slag.

En arbejdsgruppe under Strandingsmuseets Venner vil have et monument og en mindepark for et af verdenshistoriens største søslag - Jyllandsslaget den 31. maj 1916 mellem den britiske og den tyske flåde. I alt 25 krigsskibe blev sænket med et tab på næsten 9.000 menneskeliv. Monumentet bliver efter planen en glaspyramide, hvor man kan læse de mange omkomnes navne på indersiden.

Samler penge ind

Arbejdsgruppen har lavet en omfatttende rapport om søslaget for at skaffe midler til monumentet og den mindepark, der skal ligge tæt på Strandingsmuseet i Thorsminde. Allerede nu råder fonden over nogle midler og har fået tilsagn om flere. Strandingsmuseets Venner har formelt etableret en selvejende institution med syv bestyrelsesmedlemmer, der skal stå for at gennemføre projektet.

Hør eksperten Gert Normann Andersen fortælle om den dag, Jyllandsslaget stod, om slagets historiske betydning og om projektet i Thorsminde:

VIDEOLINK: Gert Normann Andersen fortæller

VIDEOLINK: Undervandsbilleder


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.