Millionstøtte skal få tusindvis op på surfbrættet

Dansk Surf & Rafting Forbund vil sende 10.000 danskere på vandet med fire millioner kroner fra Nordea-fonden.

Dansk Surf & Rafting Forbund vil have flere danskere på bølgerne.

Millionstøtte fra Nordea-fonden skal komme vandglade danskere til gode, når Dansk Surf og Rafting Forbund (DSRF) vil lave 40 nye klubber og få 10.000 danskere på vandet over de næste tre år.

- Vi er enormt glade for, at Nordea-fonden giver os mulighed for at få flere på vandet og udvikle en bæredygtig platform for SUP og surf sporten i Danmark, siger Jakob Færch, der er formand i DSRF, i en pressemeddelelse.

Han mener, at surf og stand up paddling har vundet frem de seneste fem år. Den udvikling skal nu fremmes yderligere.

Pengene skal bruges til alt fra aktiviteter og udstyr til rådgivning for foreninger, virksomheder og uddannelsesinstitutioner.

- Med det nye projekt vil vi give surferne en platform, hvor vi i fællesskab kan arbejde forsvarligt med udviklingen af sporten og sætte en ny retning for DSRF, fortæller Michael Lindberg, som er projektchef i Dansk Surf & Rafting Forbund. 

I 2016-2018 lavede gazelleforbundet en lignende aftale med Nordea-fonden. Det satte gang i stand up paddling og surfaktiviteter i mere end 70 foreninger.

De to Klitmøller-surfere Casper Steinfath og Christian Andersen er vendt tilbage til Thy efter VM. Begge kan kalde sig verdensmester for henholdsvis seniorer og juniorer.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sport.