Millioner på vej til landsbyfornyelse

Der er mere end fem millioner kroner på vej til landsbyfornyelse i kommunerne i vores landsdel.

Fredag satte Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen navn på de kommuner, der får tilskud til landsbyfornyelse frem til 2020. Over fem millioner kroner ender hos de midt- og vestjyske kommuner.
I toppen af tabellen ligger Thisted Kommune, som får 2,1 millioner kroner fra puljen. Skive får 1,2 millioner kroner, Lemvig kommune 1 million kroner og Morsø Kommune får 900.000 kroner fra den samlede pulje på 55 millioner kroner.

Fornyelse skal skabe attraktive landsbyer
- Med pulje til landsbyfornyelse ønsker vi at give de sværest stillede kommuner bedre mulighed for at skabe attraktive landsbyer, og nedrive de bygninger og ejendomme, som skæmmer i landsbybilledet og som hæmmer tilflytning og borgeres lyst til at bosætte sig i de mindre landsbysamfund. Med ordningen kan kommunerne forhåbentligt fortsætte udviklingen af deres lokalsamfund, så det bliver attraktivt at bosætte sig over alt i hele Danmark, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Pengene kan anvendes til nedrivning og istandsættelse af bygninger beliggende i landsbyer med under 3.000 indbyggere eller i det åbne land og er en del af regeringens vækstudspil Vækst og udvikling i hele Danmark.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.