Mildere dom i Yvonne-sagen

Vestre Landsret har ændret dommen for de dømte i Yvonne-sagen fra Mors.

Nævningene i ankesagen om mishandlingen af den 36-årige Yvonne Hansen fra Sejerslev på Mors kendte i dag de dømte skyldige efter straffelovens paragraf om vold under "særdeles skærpende omstændigheder". Men samtidig besluttede nævningene, at ændre byrettens afgørelse for de dømte.

I byretten var de blevet dømt for uagtsomt manddrab, men nævningene fandt ikke, at der var beviser for, at de  havde til hensigt at dræbe Yvonne Hansen.

I alt syv personer blev sidste år dømt for det meget voldelige overfald på kvinden fra Sejerslev i september 2007. Én af dem blev dømt til anbringelse på en institution på ubestemt tid. De øvrige fik domme på mellem to og otte års fængsel.

Mishandlingen skete i september 2007. Kvinden blev sparket, tævet og slået i ansigtet og på kroppen. Derefter tog gruppen offeret med i en bil. Ved et øde sommerhusområde trak de tøjet af hende, slog og sparkede hende igen og proppede et menstruationsbind i hendes mund. Hun blev efterladt en tidlig morgen og blev nogle timer senere fundet stærkt afkølet af en landpost.

Yvonne Hansen er i dag lammet i hele kroppen og er anbragt på et plejehjem uden udsigt til bedring.

Landsrettens ventes imorgen at afgøre, hvilken hvor lang en straf, de dømte skal have.

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.