Mikael blev smidt ud af børnekræftforening: Sagen er stadig vigtig

Mikael Houe er et af tre medlemmer, der mandag blev smidt ud af foreningen Familier Med Kræftramte Børn. Han har dog ingen planer om at stoppe kampen imod dem.

På en generalforsamling mandag var beskeden klar.

Mikael Houe fra Herning og to andre medlemmer måtte ikke længere være en del af foreningen Familier For Kræftramte Børn.

- Jeg er ikke så overrasket, lyder det fra Mikael Houe, som har fået den kolde skulder efter at have udtalt sig kritisk om foreningen.

Få et overblik over sagen her.

Han har blandt andet kritiseret foreningen for at have en uigennemskuelig økonomi og kritiseret den for at være lukket. Som revisor var der nemlig nogle tal i regnskabet, som sprang ham i øjnene.

quoteDet jeg har sagt, er, at der er for få penge, der går til formålet. At det får en skadevirkningen på foreningen - hvis skyld er det?

Mikael Houe, Herning

- Det jeg konstaterede, var, at når man giver 100 kroner, så er der kun 32 kroner, der går til formålet, siger han.

- Ud fra al god etik og moral er det ikke rimeligt, at man bruger kræftsyge børn til at samle ind, og egentlig mest beriger sig selv, siger han.

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar fra foreningen, men ingen har ønsket at stille op.

Til skade for foreningen

I 2015 fik Mikael Houes dengan 4-årige søn kræft, og i den forbindelse meldte han sig ind i foreningen i 2016. Han var medlem af foreningen i to år. 

I dag blev han så endeligt ekskluderet fra foreningen, og årsagen er ifølge et svar fra foreningens advokat, at;

”…dine klienter har optrådt til skade for foreningen, bl.a. ved at bidrage til en voldsom og i vidt omfang uberettiget kritik af FMKB i dagspressen, hvor foreningen nu igennem flere år er blevet ”trukket igennem mediemøllen” og behandlinger ved offentlige myndigheder. Dine klienters fortsatte ageren til skade for FMKB har medført, og medfører stadig, stor skade for foreningens økonomi, virke og omdømme.”

Men det mener Mikael Houe altså ikke er et holdbart argument.

- Det jeg har sagt, er, at der er for få penge, der går til formålet. At det får en skadevirkningen på foreningen - hvis skyld er det? Spørger han.

Vil fortsat kæmpe

Til generalforsamlingen var der 24 der stemte for, at de tre medlemmer skulle ekskluderes, og tre der stemte imod.

Og selvom Mikael Houe ikke længere er velkommen i foreningen Familier Med Kræftramte Børn, er han stadig på en mission.

- Jeg gav et løfte inde på forsamlingen. Selvom man smider mig ud, så mener jeg stadig, at den her sag er vigtig. De skaldede kræftbørn og alle dem som ønsker at støtte børnekræftsagen fortjener at vide sandheden, siger han.

- Jeg håber, at vi kan komme derhen, hvor der er mere end 32 kroner, der går til formålet. Hvis det kan lade sig gøre, mener jeg bestemt, at foreningen har sin berettigelse, uddyber han.

Vi fulgte Mikael Houe, da han gjorde sig klar til at få sparket i dag. Du kan se hele indslaget her:

Familier Med Kræftramte Børn smed i dag tre medlemmer ud, efter at de har udtalt sig kritisk om foreningen.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.