Midtjyske medier bliver nedlagt

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har godkendt salg bl.a. Viborg Stifts Folkeblad og Dagbladet Holstebro-Struer. Nu er de første ændringer på vej.

Lokale dagblade

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har oplyst, at de har godkendt salget af Berlingske Medias lokalmedier i Midtjyske Medier samt trykkerierne i Vonsild og Struer til Jysk Fynske Medier. Det skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen nu som forventet har godkendt handlen. Det betyder, at vi nu som planlagt kan overdrage Midtjyske Medier og trykkerierne i Vonsild og Struer til Jysk Fynske Medier ved årsskiftet, siger konst. adm. direktør Bjarne Munck, Berlingske Media.

Allerede i dag er de første organisationsændringer på vej. Ifølge en intern mail, som Mediawatch har fået kendskab til, nedlægges Midtjyske Medier som selvstændig enhed.

De enkelte mediehuse fortsætter som mindre, selvstændige enheder med de nuværende lokale chefredaktører, og det er angiveligt et led i Jysk Fynske Mediers strategi.

- Jysk Fynske Medier ønsker en stærk redaktionel og kommerciel frihed og selvstændighed i den enkelte, midtjyske mediehuse. Råderetten skal i høj grad ligge der, hvor kendskabet til det lokale læser- og annoncørmarked er størst, hedder det ifølge Mediawatch i den interne orientering.

Dermed kapper Jysk Fynske Medier det organisatoriske bånd mellem aviserne, der har eksisteret, siden ægteskabet mellem de tidligere Bergske Blade og Århus Stiftstidende blev en realitet med dannelsen af Midtjyske Medier i 2007.

Midtjyske mediers chefredaktør fratræder

Det koster samtidig Midtjyske Mediers nuværende chefredaktør, Dorthe Carlsen, jobbet.
    
- Dorthe Carlsen fratræder, når vi overtager Midtjyske Medier, siger Jesper Rosener, der er administrerende direktør for Jysk Fynske Medier, til Mediawatch.
    
Afskedigelsen af Dorthe Carlsen betyder, at Jysk Fynske Mediers ansvarshavende chefredaktør, Per Westergård, overtager det redaktionelle ansvar for de enkelte mediehuse under Midtjyske Medier.

Midtjyske medier udgiver i alt syv lokale dagblade: Viborg Stifts Folkeblad, Dagbladet Holstebro, Dagbladet Struer, Dagbladet Ringkøbing-Skjern, Folkebladet Lemvig samt Århus Stiftstidende og Randers Amtsavis. Desuden udgiver de 18 ugeaviser på print og online.

Mediebilledet ændres

Med opkøbet ændres det danske medielandskab betydeligt fra 2016. Jysk Fynske Medier bliver landets næststørste dagbladskoncern og henviser det traditionsrige Berlingske til en tredjeplads efterfulgt af Nordjyske Medier. Det skriver MEDIAWATCH.

JP/Politikkens Hus vil fortsat være større end Jysk Fynske Medier, som med overtagelsen kommer til at beskæftige omkring 1700 medarbejdere rundt om i landet - omkring 400 mere end i dag.

Aftalen om salget af Berlingske Medias lokalmedier og de to trykkerier til Jysk Fynske Medier blev offentliggjort 20. august i år.