Midtjyske installatører tjener mest

Fremgangen i byggebranchen har også smittet af på de midtjyske el- og vvs-installatører. Det viser en gennemgang af regnskaberne for mere end 1300 danske installationsvirksomheder.

En analyse af over 1300 danske installationsvirksomheder viser, at de midtjyske el- og vvs-installatører er bedst til at tjene penge. I Midtjylland er det primære resultat pr. ansat steget med hele 42 pct. Det er det bedste resultat i hele installationsbranchen.

- Det er rigtig positivt, at installatørbranchen også oplever fremgang på linje med resten af byggebranchen. Særligt godt går det i Region Midtjylland, hvor øget byggeaktivitet har resulteret i en markant forbedring af indtjeningen, siger Bo Odgaard, der er leder af Deloittes branchegruppe for installationsbranchen.

Der er dog stadig stor forskel på de bedste og dårligste installatørvirksomheder i branchen. De 25 pct. bedste virksomheder præsterer en indtjening, der er seks gange højere end den øvrige branche. Særligt de store installatørvirksomheder har haft et godt år. Det skyldes især normaliseringen af entreprisemarkedet, mener Bo Odgaard:

- Generelt tjener de store virksomheder færre penge pr. ansat end de små. Sådan er det stadig, men forskellen er blevet mindre. Hvor vi tidligere oplevede en ekstremt hård priskonkurrence på de store entrepriser, har markedet i dag fundet et mere normalt leje, hvilket naturligvis kommer de store installatørvirksomheder til gode,” siger han.

Selv om de små installatørvirksomheder altså er bedre til at tjene end de store, er der dog stadig virksomheder, der kæmper hårdt med at få styr på indtjeningen.

- 2014 var et svært år for især de små el-installatører med 5-10 ansatte. For andet år i træk har de haft en negativ udvikling i indtjeningen. Derfor er mange af dem nødt til at kigge en ekstra gang på deres forretningsmodel, siger Bo Odgaard.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.