Midtjyske byggefirmaer i massiv fremgang

Indtjeningen i de midtjyske byggefirmaer er langt højere end i resten af landet.

Hos de midtjyske byggefirmaer er der fremgang at spore i regnskaberne. Her er indtjeningen pr. ansat steget hele 24 pct. på et år. Det viser årets byggeanalyse fra Dansk Byggeri og Deloitte.

- Over en bred kam oplever vi en bygge- og anlægsbranche, der er inde i en særdeles positiv udvikling. Flere virksomheder har overskud, og flere har det over en længere periode. Samtidig er færre virksomheder i fare for at gå konkurs. Forbedringerne er især skabt af en øget efterspørgsel efter nybyggeri fra både privatpersoner og virksomheder, siger Thomas Frommelt, partner i Deloitte.

Andelen af virksomheder med overskud er steget fra 85 pct. i 2014 til 86 pct. i regnskaberne fra 2015. Andelen af virksomheder, der har haft overskud tre år i træk, er ligeledes steget fra 60 pct. til 64 pct.

- Det er især de helt store og helt små virksomheder, der er blevet bedre til at tjene penge. De store har mulighed for at byde ind på de mest profitable entrepriser, mens de små nyder godt af at være hurtige og fleksible. Derimod er der en midtergruppe, der har sværere ved at få økonomien til at hænge sammen. Her er man nødt til at have ekstra godt fat om projektstyring og rentabilitet, siger Thomas Frommelt.

I alt kunne de midtjyske byggevirksomheder sætte 74.000 kr. i banken pr. ansat i 2015. Det er væsentligt højere end landsgennemsnittet på 63.000 kr.