Midtjyderne har de bedste sygehuse

Region Midtjylland scorer højest, når det gælder patienttilfredshed, ventetider og behandlingskvalitet, det viser en ny undersøgelse.

Der er store forskelle fra region til region på blandt andet kvalitet, effektivitet, patientinddragelse og ventetider, viser en ny undersøgelse. Patienter på hospitalerne i Region Midtjylland har størst chance for at få et optimalt forløb på et sygehus.

Med otte førstepladser indtager regionen en topplacering. Det fremgår af en ny rapport fra Finansministeriet, Sundhedsministeriet, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner. De midtjyske sygehuspatienter er i højere grad tilfreds med deres behandling end på sygehusene øst for Storebælt.

Sygehusene i Region Midtjylland er mere effektive og bedre til at samarbejde med kommunen, når skrøbelige ældre udskrives og ventetiderne er ofte kortere. Samtidig er man på sygehusene i Region Midtjylland gode til at orientere patientens egen læge i forbindelse med udskrivningen, så der ikke opstår nogle huller i forløbet.

Bent Hansen: Samarbejdskultur er væsentlig

Ifølge regionsrådsformand for Region Midtjylland Bent Hansen, er det især samarbejdet mellem læge og sygehus der er med til at give regionen en fremtrædende placering.

- Fra politisk hold er der respekt for personalet, der befinder sig i orkanens øje. Når vi træffer ubehagelige beslutninger, sker det ikke som en tyv om natten. Vi tager os den tid, der skal til. Hvis der ikke er respekt, accept, forståelse og en god dialog mellem parterne, får man ikke den ønskede effekt, siger Bent Hansen, som også er formand for Danske Regioner. Det skriver Berlingske.

Eksternt link: Læs rapporten her.