Midtjyderne forrest med kontakt til læge over e-mail

Danskerne satte i 2016 ny rekord i antallet af e-mailkonsultationer, vi havde med lægen. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er populært som aldrig før at kontakte sin læge over e-mail.

Siden 2003 har det været muligt at have elektroniske konsultationer, og i 2009 blev det obligatorisk for alle læger i Danmark at tilbyde den form for konsultationer. 

Danmarks Statistik har nu opgjort, hvem der bruger de elektroniske konsultationer mest. Det er folk fra Region Midtjylland, der er mest tilbøjelige til at benytte sig af den digitale løsning. 

I 2016 udgjorde andelen af e-mailkonsultationerne 33 procent i Region Midtjylland, og det er altså den højeste andel i landet. Samtidig er det også i Region Midtjylland, at der har været den største relative fremgang over de seneste fem år. Hele 13 procent flere har over de seneste fem år benyttet sig af e-mailkonsultationer  Region Midtjylland.

Over årene er antallet af personer, der har benyttet sig af ydelsen, steget støt, og i 2016 var der omkring 1,7 millioner mennesker, der valgte at gøre brug af e-mailkonsultationerne. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.