Midt- og vestjyske lægehuse får 41 millioner

Der er en stor sum penge på vej til kommunerne i Midt- og Vestjylland.

Der skal være kortere vej til behandling.

Det er planen bag en ny sundhedspulje, der skal gå til nye læge- og sundhedshuse. Puljen indeholder i alt 200 millioner kroner, og 41 millioner går til midt- og vestjyske kommuner.

- For patienterne betyder læge- og sundhedshusene, at der bliver kortere vej til deres behandling. For det giver jo ikke mening, at en ældre patient med KOL skal ud på en lang og besværlig tur til et sygehus, hvis behandlingen i stedet kan foregå på et lokalt sundhedshus, der ligger langt tættere på patientens hjem, siger sundhedsminister Ellen Trane Nørby, i en pressemeddelelse.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby kan i dag uddele en stor pulje.
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby kan i dag uddele en stor pulje.
Foto: Ólafur Steinar Gestsson / Ritzau Scanpix

Flere tilbud

Pengene er første uddeling af i alt 800 millioner kroner, som regeringen har afsat til læge- og sundhedshuse over de kommende fire år som et led i en større reform af sundhedsvæsenet.

De 800 millioner skal give mulighed for, at lægerne kan samle sig med for eksempel jordemødre, sundhedsplejersker, bioanalytikere, fysioterapeuter, kiropraktorer og så videre. Altså skal der være flere sundhedstilbud i et hus.

Samtidigt skal der være bedre dækning i yderområderne.

- Regeringen ønsker, at alle danskere skal opleve, at kvaliteten hos den praktiserende læge er høj og ensartet, uanset hvilken læge, man vælger, og hvor man bor i landet. Lægen skal også være tilgængelig, når borgeren har brug for det. Med nye og moderne læge- og sundhedshuse kan vi fastholde flere læger i yderområderne, siger Ellen Trane Nørby.

Hvilke steder, der får penge, offentliggøres først på et senere tidspunkt.