Midt- og Vestjyske aviser bag ny, landsdækkende radiokanal

Landsdelens dagblade står bag den nye kanal Radio4 og skal sende radio til hele landet.

1. november overtager Radio4 pladsen på FM-båndet, hvor Radio24-syv indtil nu har sendt. Foto: Daniel Winther-John, TV MIDTVEST

Den 1. november får danskerne en ny landsdækkende radiokanal. Den kommer til at hedde Radio4 og får hovedsæde i Århus og er ejet af ni mediehuse – blandt andre Jysk-Fynske Medier, Nordjyske Medier, Skive Folkeblad og Mediehuset Herning Folkeblad. Kanalen kommer til at sende taleradio og afløser Radio24-syv på FM-båndet.

Læs også Regionale medier står til at overtage Radio24syvs frekvenser

- Det er med stor tilfredshed, at vi har modtaget godkendelsen. Det betyder, at emner, som interesserer os her i Midt- og Vestjylland, dem får vi nu mulighed for at løfte op, så de bliver noget man nationalt kan sætte på dagsordenen, siger Alex Nielsen, der er administrerende direktør for Mediehuset Herning Folkeblad.

Mere indhold fra provinsen

Læs også Stemmerne fra radioen: De står tidligt op for at give os andre en god start på dagen

De ni regionale mediehuse har fået sendetilladelse til Radio4 de kommende otte år. Selv om det bliver en landsdækkende radiokanal, så kommer den til at samarbejde med de regionale og lokale dagblade om ideer og indhold.

- Vi ser med meget stor tilfredshed, at de ting, der berører de mennesker, der bor i vores del af landet, nu også bliver sat til dagsorden og til debat, siger Alex Nielsen.

Hvordan samarbejdet kommer til at foregå i praksis er endnu ikke på plads, men der er afsat omkring 100 millioner kroner om året til den nye radiokanal.

Fakta om Radio4:

  • Radio4 er ejet af ni regionale mediehuse, nemlig Bornholms Tidende, Flensborg Avis, Jysk-Fynske Medier, Lolland-Falsters Folketidende, Mediehuset Herning Folkeblad, Nordjyske Medier, Sjællandske Medier, Skive Folkeblad og Radio ABC.
  • Den skal sende døgnet rundt med en stor andel af nyproduceret indhold.  
  • Hovedredaktionen kommer til at ligge i Aarhus, men der vil også være en redaktion i København.
  • Station vil få en nyhedsredaktion, som er bemandet med 30 medarbejdere.
  • Derudover vil man samarbejde med uafhængige partnere som for eksempel Folkeuniversitetet, ligesom mediehusene i ejerkredsen også vil blive en del af nyhedsovervågningen. 
  • Statens driftstilskud udgør 108 millioner kroner det første år og falder herefter løbende. Det ender på 93 millioner kroner for det sidste år.

Kilde: Radio4

02:08 Luk video