Midt- og Vestjyske aviser bag ny, landsdækkende radiokanal

Landsdelens dagblade står bag den nye kanal Radio4 og skal sende radio til hele landet.

Den 1. november får danskerne en ny landsdækkende radiokanal. Den kommer til at hedde Radio4 og får hovedsæde i Århus og er ejet af ni mediehuse – blandt andre Jysk-Fynske Medier, Nordjyske Medier, Skive Folkeblad og Mediehuset Herning Folkeblad. Kanalen kommer til at sende taleradio og afløser Radio24-syv på FM-båndet.

- Det er med stor tilfredshed, at vi har modtaget godkendelsen. Det betyder, at emner, som interesserer os her i Midt- og Vestjylland, dem får vi nu mulighed for at løfte op, så de bliver noget man nationalt kan sætte på dagsordenen, siger Alex Nielsen, der er administrerende direktør for Mediehuset Herning Folkeblad.

Mere indhold fra provinsen

De ni regionale mediehuse har fået sendetilladelse til Radio4 de kommende otte år. Selv om det bliver en landsdækkende radiokanal, så kommer den til at samarbejde med de regionale og lokale dagblade om ideer og indhold.

- Vi ser med meget stor tilfredshed, at de ting, der berører de mennesker, der bor i vores del af landet, nu også bliver sat til dagsorden og til debat, siger Alex Nielsen.

Hvordan samarbejdet kommer til at foregå i praksis er endnu ikke på plads, men der er afsat omkring 100 millioner kroner om året til den nye radiokanal.

Fakta om Radio4:

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Kultur.