Midt- og Vestjysk succes ved EuroSkills

To unge talenter henter medaljer til dette års EuroSkills - en tredje får tildelt hædersbevis.

Den 20-årige bager Lasse Nørup Bentsen tager en sølvmedalje med hjem fra EuroSkills i Budapest. Mesterskabet blev afviklet fra d. 26. - 28. september. Lørdag aften var der medaljeceremoni. 

quote- Jeg skal arbejde kl. 4.00 i morgen, så der bliver ikke meget fejring i dag.

Lasse Nørup Bentsen

Lasse Nørup Bentsen er fra Herning og er netop blevet udlært fra Skolegades Bageri/UC Holstebro. Udover sølvmedaljen hiver han også en medalje for ’Best of Nation’ med sig i bagagen hjem.

-  Det var da stort, det var rigtig stort. Vi har jo trænet i lang tid, og så er det dejligt at få en god placering, siger Lasse Nørup Bentsen. 

Selvom et EM-sølv er stort, bliver der ikke meget tid til at fejre det. 

- Jeg skal arbejde kl. 4.00 i morgen, så der bliver ikke meget fejring i dag. Men en af de næste dage, skal jeg ud at spise med min familie og mine venner, fortæller han. 

Murer Kenneth Meldgaard Ebbesen fra Spjald er ligesom landsholdskammeraten også 20 år. Han vinder bronze ved dette års EuroSkills. Til daglig arbejder han hos murerfirmaet Glenn Østergaard i Spjald og fra Herningsholm Erhvervsskole. 

Medaillon of Excellence til Thy 

De deltagere, der opnår mere end 700 ud af 800 mulige point, tildeles ’Medaillon of Excellence’. Det lykkedes blandt andet for Ronni Larsen. Han er landbrugsmaskinmekaniker og bor i Hurup, Thy. Den 24-årige landbrugsmaskinmekaniker er fra Erhvervsskolerne Aars og arbejder hos Nordvestjysk Traktorservice i Spøttrup.

Det danske EuroSkills-Landshold deltog i ti fag og fik medaljer i seks af dem. De danske medaljetagere havde alle vundet det danske mesterskab i Skills i år.

- Vi stillede op i ti fag og fik medaljer i de seks. Det er første gang, at Danmark deltager med fagene murer, flisemurer og bager i et EuroSkills, og så er det fantastisk flot, at de kommer hjem med sølv- og bronzemedaljer, siger Jesper Juul Sørensen, der er formand i SkillsDenmark.

Ved årets EuroSkills i Budapest var 26 nationer repræsenteret. I alt deltog 525 unge under 25 år, som konkurrede i 37 fag. EuroSkills afholdes hvert andet år.

Det danske landshold deltog i følgende fag ud af 37


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.