Midt- og Vestjylland slap nådigt fra Knud

Politiet har indtil nu fået 19 henvendelser om stormen, der toppede med vindstød af orkanstyrke ved Hanstholm.

Stormen Knud bragte vindstød af orkanstyrke med sig, da den fredag gik i land ved vestkysten, men alt i alt ser Midt- og Vestjylland ud til at være sluppet nådigt fra elementernes rasen.

- Vi har i alt fået 19 henvendelser om stormen, og det drejer sig mest om væltede træer. Ingen personer er kommet til skade, fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen.

Døgnrapporten indeholder anmeldelser om væltede træer i blandt andet Viborg, Silkeborg, Herning og Rødkærsbro. I Herning væltede et stillads i Rådhusgården, og fra Doveroddevej i Sydthy kom der et tip om en bil, der tilsyneladende var blæst af vejen. 

- Den lå i hvert fald uden for kørebanen, men der var ingen personer i bilen, da vi nåede frem, siger vagtchefen.

Værst i Hanstholm

Stormen fik også Vejdirektorat til at fraråde kørsel med høje og lette køretøjer på Sallingsundbroen - en advarsel der ikke gælder længere.

Knud begyndte for alvor at vise tænder midt på eftermiddagen. Ifølge TV 2 Vejret blev der klokken 15.30 målt en vindhastighed på 24,4 meter i sekundet, hvilket lige er på grænsen til storm. Siden nåede middelvinden op på 26 meter i sekundet.

Det var også Hanstholm, der var hårdest ramt. Rekorden blev sat med vindstød på 34,5 meter i sekundet, hvilket vil sige vindstød af orkanstyrke. Grænsen går ved 32,6 meter i sekundet.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Vejr.