Midt - og Vestjylland ramt af lokale hedebølger

Vi har det rigtig varmt - både nat og dag. DMI oplyser om lokale hedebølger i det midt - og vestjyske.

Sommervarmen er over os, og det har den været i fem døgn - og flere steder med en reel hedebølge. Så hvis du har det varmt, så er det med god grund.

Varmest har det nemlig været i Jylland, hvor der visse steder ifølge Danmarks Meteorologiske institut (DMI) er opstået lokale hedebølger. Blandt andet i vores region.  I Midt- og Vestjylland har 8,3 procent af regionens areal oplevet hedebølge.

28 grader i mindst tre dage

En hedebølge er defineret ved, at det i gennemsnit er over 28 grader i mindst tre sammenhængende dage. Og det har det været nogle steder i Midt- og Vestjylland.

Hedebølgerne har altså kun ramt lokalt i Jylland, men på landsplan er varmebølgen en realitet. Her er kriteriet, at gennemsnittet af de højeste temperaturer skal overstige 25 grader i over halvdelen af landet i minimum tre sammenhængende dage. Og det har været tilfældet i hele 91,6 procent af sommerdanmark.

Selv om temperaturerne i juli har været højere end sædvanligt, er der dog stadig et stykke op til at slå varmerekorden, fastslår DMI.

I varmen er det særdeles vigtigt, at alle husker at drikke rigeligt med vand. Hjemmeplejen, daginstitutioner og dagplejere har i disse varme tider særligt fokus på at give rigeligt med væske.

01:56 Luk video