Midt- og Vestjylland går udenom konkurser

På landsplan er flere virksomheder gået konkurs de seneste 12 måneder sammenlignet med året før. Men de midt- og vestjyske virksomheder holder sig oven vande. Her er kurven nedadgående.

Finanskrisen har de seneste år været hård ved de forretningsdrivende i hele Danmark. Mange virksomheder er gået konkurs, men nu viser nye tal fra analysevirksomheden Experian A/S, at Midt- og Vestjylland er den eneste landsdel, hvor antallet af konkurser er faldet det seneste år.

Klart bedre end landsgennemsnittet

Der er fremgang at spore over hele linjen, når analysen rammer Midt- og Vestjylland. Sammenligner man august 2012 med året før, så er antallet af konkurser faldet. Endnu bedre er, at fallitboerne er blevet færre, når man ser på samtlige måneder fra september 2011 til august 2012. I det seneste år er der registreret 416 konkurser i landsdelen mod 478 året før. Det er fald på 10,5 procent mod 8 procent på landsplan.

Højtuddannede indenfor service

Analysen peger på, at Midt- og Vestjylland er en teknologitung og tung på højtuddannede indenfor videns-arbejdspladser og servicesektoren.

 - De højteknologiske arbejdspladser i industrien og de videnstunge arbejdspladser indenfor erhvervsservice er knapt så følsomme overfor konjunkturudsving, som eksempelvis byggebranchen og detailhandlen er. Den kendsgerning bidrager til, at Midt- og Vestjylland i øjeblikket navigerer udenom den tiltagende konkursbølge, fortæller cheføkonom hos Dansk Erhverv, Bo Sandberg.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.