Midt- og Vestjylland fyldt med lys i anledningen af 75 året for befrielsen

Limfjordsteatret i Nykøbing har tændt 750 lys for at markere dagen.

Mandag markerer 75 året for Danmarks befrielse, og kører man lige nu en tur rundt i det midt- og vestjyske kan man se lys i mange af hjemmene.

På vores Facebookside har flere end 1000 af jer delt jeres billeder med os.

- Vi mindes🥰 75 år siden Danmark blev frit🙏, skriver Lone Bjerg Nielsen. 

- Er vokset op med min farmor og farfar der fortalte alt om deres oplevelser midt i kbh i krigens år aldrig glemme vi må lære vores børn og børnebørn, hvad det betyder ♥️♥️♥️🇩🇰🇩🇰, skriver Vibeke Trine Røjkjær.

For 75 år siden sluttede en mørk tid med fem års tysk besættelse under anden verdenskrig. Også hos Limfjordsteatret har man sat lys i vinduerne i dagens anledning, der også rummer et mørke med coronavirus i blandt os.

quoteVi har simpelthen skaffet 750 bloklys syden i eftermiddag og stillet dem ogp og inviteret folk på drive by for at se, at vi tænder et lys i mørket.

Tore Müller

- Ideen startede i eftermiddag, hvor vi pludseligt kunne mærke, at i den her krise, vi står i, der kan vi ikke tage friheden for givet, lyder det fra Tore Müller der er administrator hos Limfjordsteatret i Nykøbing.

Og fra idé til handling gik der ikke længe, klokken 21.30 blev teaterhuset her til aften lyst op.  

- Vi har simpelthen skaffet 750 bloklys siden i eftermiddag og stillet dem op og inviteret folk på drive by for at se, at vi tænder et lys i mørket.

Det tog tre mand en halv time at tænde alle lysene ved Limfjordsteatret. 

- Vi mindes 75 år siden Danmark blev frit.
- Vi mindes 75 år siden Danmark blev frit.
Foto: Lone Bjerg Nielsen, privat
- Er vokset op med min farmor og farfar der fortalte alt om deres oplevelser midt i kbh I krigens år aldrig glemme vi må lære vores børn og børnebørn hvad det betyder. 
- Er vokset op med min farmor og farfar der fortalte alt om deres oplevelser midt i kbh I krigens år aldrig glemme vi må lære vores børn og børnebørn hvad det betyder. 
Foto: Vibeke Trine Røjkjær, privat
 
 
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.