Midt- og Vestjylland er mest erhvervsvenlig i landet

Favrskov, Thisted, Skive og Holstebro indtager fire ud af fem pladser i toppen af Dansk Byggeris nye liste over de mest erhvervsvenlige kommuner.

Hvert år laver interesseorganisationen Dansk Byggeri en analyse af de danske kommuners erhvervsvenlighed.

Igen i år har de midt- og vestjyske kommuner topplaceringer på listen over de mest erhvervsvenlige kommuner.

Analysen er bygget op af 22 parametre, som viser, hvordan det er at drive virksomhed i den enkelte kommune. 

Helt i toppen ligger Favrskov Kommune, der indtager førstepladsen.

Thisted kommune får en andenplads, mens Skive og Holstebro indtager en fjerde og femteplads på listen.

Førstepladsen til Favrskov kommer skyldes blandt andet, at kommunen er lykkedes med at nedbringe sagsbehandlingstiderne på byggesager.

- Jeg er naturligvis stolt over placeringen, som er resultatet af en flerårig indsats for at tilbyde erhvervslivet gode rammer og effektiv service. Analysen viser, at vi klarer os godt på de fleste parametre, og vi lykkedes, fordi erhvervslivet samarbejder med os. Det vil jeg gerne kvittere for, lyder det fra borgmester Nils Borring i en pressemeddelelse.

De parametre, som kommunerne er blevet vurderet på, handler om alt fra skatter og afgifter til sagsbehandlingstider, investeringer i offentlige bygninger og andre forhold på erhvervsområdet.

Det er andet år i træk, at Thisted Kommune får andenpladsen over mest erhvervsvenlige kommuner i landet. 

- For alle medlemmerne af Kommunalbestyrelsen er det vigtigt, at vores virksomheder og iværksættere oplever en service og en myndighed, som er nem at have med at gøre. Vi skal ikke være dem, som stikker en kæp i hjulet, men dem, som hjælper med at gøre tingene nemmere indenfor lovens rammer, skriver borgmester Ulla Vestergaard.

Thisted scorer højest på de parametre, der handler om ekspedition af byggesager og udbud af opgaver til lokale entreprenører og håndværkere. 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.