Midt- og Vestjylland er et tørkeområde: Pas på når du griller og laver bål

Landsdelens brandvæsen bliver for tiden oftere kaldt ud til brande på grund af det tørre vejr.

Efter nogle varme og solrige dage i det midt- og vestjyske kalder Beredskabstyrelsen nu landsdelen for et tørkeområde. 

Det vil sige, at naturbrande nemmere kan opstå, så beredskabet anbefaler, at man er påpasselige, hvis man bruger åben ild i naturen.

- På tørkeindekset begynder der at være røde områder rundt omkring, og det betyder, at det er tørt, så folk skal passe på. Hvis man vil bruge grill eller bål, så hav vand i nærheden, fortæller Birgitte Buskov, der er beredskabsinspektør hos Nordvestjyllands Brandvæsen.

Første høstbrand i Skive

De midt- og vestjyske brandvæsen fik tørken at mærke torsdag, hvor der opstod brande flere steder. 

En maskinfejl på en ATV ved Struer fik den til at brænde helt ud. Heldigvis var området et sumpområde, så på trods af højt og tørt græs kunne landmanden holde flammerne på et begrænset område, inden brandvæsenet kom og slukkede ilden.

I Skive gik det værre, hvor de oplevede områdets første høstbrand. Der gik ild i en halmpresser, som hurtigt spredte sig til marken og endte med at brænde 200 kvadratmeter stubmark. Halmpresserne brændte helt ud.

- Det kunne nemt have været værre, fordi det blæste lidt, og fordi det er så tørt, men landmændene forsøgte i fællesskab at holde branden nede, og det gjorde de godt, fortæller indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, Jan Nygaard Christensen.

Beredskaberne opfordrer særligt landmænd til at have en håndslukker med, når de høster.