Midt- og vestjyder strandet i Tyrkiet: Rejseselskab har ikke betalt hotel

Benny fra Viborg er strandet på hotel i Tyrkiet, fordi rejseselskabet Detur er blevet opkøbt.

Nu lukker hotellet for servicen, men har ikke endeligt smidt gæsterne ud af værelserne.
Nu lukker hotellet for servicen, men har ikke endeligt smidt gæsterne ud af værelserne.
Foto: Privatfoto

Krystalblå pool, smeltende sol og drinks i lange baner. Du skal ikke tænke på noget, blot læne dig tilbage og nyde din ferie i det eksotiske Tyrkiet. 

Omtrent det er, hvad mange forbinder med en all-inclusive-charterrejse. 

Men for Benny Ragner, tre rejsekammerater og flere andre midt- og vestjyder blev feriedrømmen i Alanya med ét vendt til et feriemareridt. 

- Jeg var lige kommet fra en massage, da en ven kom løbende og fortalte, at vi havde fået en seddel fra vores rejseselskab. Vi havde ikke betalt for hotellet, fortæller Benny Ragner som er bosat i Viborg, hvor han også har siddet i byrådet for Dansk Folkeparti. 

Hotellet var ikke betalt

I denne uge er han, som mange andre danskere på Arsi Hotel i Alanya, på rejse med det nordiske rejseselskab Detur. 

- Jeg blev vred, fordi jeg vidste, vi havde betalt for vores rejse. Så jeg gik straks til receptionen, og viste dem kvitteringen for rejsen hos Detur. Men det viste sig, at det ikke kun var os, hotellet mente, ikke havde betalt for opholdet, fortæller Benny Ragner.

Ved hver hoteldør lå en fax fra rejseselskabet. 

Denne seddel fik alle hotellets gæster, som havde rejst med Detur.
Denne seddel fik alle hotellets gæster, som havde rejst med Detur.
Foto: Privatfoto

På beskeden fra rejseselskabet står der, at Detur er blevet opkøbt af et større selskab, og derfor er alle transaktioner sat i bero, og nu skal kunderne selv betale for hotellet. Pengene vil blive refunderet, når det nye selskab har overtaget, hævder Detur i beskeden. 

Men det tror Benny Ragner og de andre gæster ikke på. 

- Det føler vi os slet ikke sikre på. Det nye selskab har jo ikke ansvaret for Deturs tidligere kunder, så de er vel ikke forpligtet til at give os vores penge igen. 

Benny Ragner fra Viborg var én af gæsterne på Arsi Hotel i Alanya.
Benny Ragner fra Viborg var én af gæsterne på Arsi Hotel i Alanya.
Foto: Privatfoto

Derfra var ferien ødelagt. 

- Vi har brugt hele dagen i går og natten med på at finde ud af, hvad der er op og ned. Om vi kunne få forsikring til at dække, om vi stadig har et fly hjem, og hvad der sker, hvis vi nægter at betale dobbelt for vores hotel, siger Benny Ragner.

quoteDet her skulle have været en afslappende ferie, men det er blevet alt andet end trygt og afslappende.

Benny Ragner, Detur-kunde

Ifølge ham har de nordiske guider fortalt, at det kun er betaling til hotellet, som selskabet har problemer med - der venter stadig et fly i lufthavnene, så gæsterne kan komme hjem.

- Men det kan vi jo heller ikke føle os sikre på nu, siger Benny Ragner. 

Han fortæller, at guiderne skulle have holdt møde med gæsterne om situationen i dag - men de er endnu ikke vendt tilbage til hotellet. 

Bliver smidt ud af hotellet 

Benny Ragner kommer ikke til at betale for sit hotel to gange, slår han fast. 

Men så må han flytte, mener hotellet, som ifølge Benny Ragner har bebudet, at alle gæster skal forlade hotellet, hvis ikke de betaler regningen. 

- Indtil videre har vi fået at vide at alt all-inclusive-service, mad og så videre, ophører nu. Og det er fint, jeg kan godt leve med at skulle finde mad i byen de sidste fire dage af min ferie, men jeg vil bare gerne have et sted at sove om natten.

Flere danske feriegæster er strandet på Arsi Hotel i Alanya.

- Vi ved ikke, om de gør alvor af truslerne og smider os ud i morgen. Det her skulle have været en afslappende ferie, men det er blevet alt andet end trygt og afslappende, siger Benny Ragner. 

Hvad der skulle have været en hyggelig ferie for Benny Ragner og to venner blev til kaos og usikkerhed i stedet.
Hvad der skulle have været en hyggelig ferie for Benny Ragner og to venner blev til kaos og usikkerhed i stedet.
Foto: Privatfoto

Forsikring dækker ikke

Han har talt med flere gæster, som ikke har penge til at betale regningen og allerede har pakket deres ting, og flyttet ud af hotellet.

Men Benny Ragner bliver til han bliver smidt ud. 

- Vi har kontaktet det lokale politi, og de kan ikke hjælpe os. Rejseforsikringen dækker heller ikke, fordi Detur jo ikke er gået konkurs, men er blevet opkøbt. 

quoteJeg er i chok over, at min dyre rejseforsikring ikke vil hjælpe os. Og jeg er i chok over, at sådan noget her kan ske.

Benny Ragner, Detur-kunde

- Jeg er i chok over, at min dyre rejseforsikring ikke vil hjælpe os. Og jeg er i chok over, at sådan noget her kan ske. 

Derfor regner Benny Ragner med at tage et ekstra baggrundstjek på rejseselskab og forsikring, før han næste gang bestiller en rejse sydpå. 

- Jeg vil være meget forsigtig med at købe hos et billigt rejseselskab igen. Så vil jeg hellere betale noget mere og være sikker på, at vi ikke ender i sådan en træls situation igen, siger han. 

TV MIDTVEST har forsøgt at få en kommentar fra Detur, men indtil videre uden at få svar.