Mette Frederiksen kalder delvis genåbning en "kalkuleret risiko"

Med en delvis genåbning gennem foråret løber Danmark en kalkuleret risiko ifølge statsministeren.

Der bliver ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) tale om at løbe en "kalkuleret risiko", hvis regeringen og Folketinget enes om at lave en genåbning, der ligner den, som en ekspertgruppe med deltagelse af sundhedsmyndighederne har forslået.

Det skriver statsministeren i et opslag på Facebook.

Mandag aften blev en indstilling fra den såkaldte Indsatsgruppe, hvor sundhedsmyndigheder og eksterne eksperter deltager, offentliggjort.

Gruppen foreslår blandt andet at åbne nogle butikker på op til 5000 kvadratmeter - undtagen i storcentre - og udendørs kulturinstitutioner.

Samtidig foreslår den, at man i Vest- og Nordjylland kan gå endnu videre og åbne efterskole samt lukke elever på ungdomsuddannelser tilbage halvdelen af tiden.

I statsministerens opslag på Facebook peger hun på de forventede konsekvenser af den genåbning. Antallet af indlagte med covid-19 forventes i beregningerne fra gruppen at stige til cirka 870 i midten af april.

- Vi løber altså en kalkuleret risiko. Som vi i øvrigt også gjorde det sidste år, da vi genåbnede efter den første nedlukning, skriver statsministeren.

- Og det understreger, at regeringen – selvfølgelig! – anerkender, at nedlukningen har store omkostninger.

Tidligere har statsministeren oplyst, at regeringen i håndteringen af corona har anlagt et forsigtighedsprincip.

Det blev præsenteret på et pressemøde i Statsministeriet 11. marts sidste år, og statsministeren har fremhævet det flere gange siden.

/ritzau/