Mere motorvejsasfalt på vej i det jyske

Midt-og Vestjylland kan ud fra dagens pressemøde at dømme forvente mere motorvejsasfalt i landsdelen. I Viborg jubler Viborgegnens Erhvervsråd.

På dagens pressemøde var transportministerens melding om ny asfalt i den midt-og vestjyske landsdel særdeles klar.

- Der er behov for en ny midtjyskmotorvej- både når det kommer til at aflaste den østjyske motorvej E45, men lige så vigtigt, når det kommer til at skabe ny mobilitet i Midt-og Vestjylland, siger Hans Christian Schmidt (Venstre), der er Transport- og bygningsminister.

Det er Vejdirektoratet, der har været i gang med den store regnemaskine.

- Når der har været anledning til at kigge på det igen, så er det fordi, at der er udviklet en ny og mere omfattende trafikmodel. Ud fra den har vi så prøvet at se, hvilke trafikale effekter, vi får ud af det, når vi regner med den, fortæller Helga Theil Thomsen, der er planlægningsdirektør i Vejdirektoratet.

Der er lagt op til fire mulige linjeføringer fra Kolding i syd til Hobro i Nord. Linjer, der alle i større eller mindre grad, ifølge beregningerne, vil gøre stor gavn.

Udover, at der jo kommer meget trafik på den vej, så vil det også skabe vækst, lyder det fra transportministeren.

En vækst der vil ramme bredt - specielt i Viborg Kommune, der er med i alle fire forslag på kortet.

- Det er en af de bedre dage. Det bliver godt at gå på sommerferie om en uges tid med bevidstheden om, at tallene nu også på plads, siger Henrik Hansen, der er erhvervsdirektør for Viborgegnens Erhvervsråd.

Rapporten viser, at der i Viborg, alene i produktionserhvervet følger 250 jobs med motorvejen. Et resultat som Henrik Hansen er svært tilfreds med.

- Det er fremragende. Mere af det, lyder det fra en glad erhvervsdirektør.

Men motorvejen er ikke endeligt vedtaget. Først skal Vejdirektoratet lave miljøundersøgelser. Dernæst skal transportministeren først finde 15-20 milliarder i statskassen og ikke mindst 90 mandater i Folketinget.

- Det her er skrevet ind i regeringsprogrammet. Vi har sagt, at det har stor betydning, og som jeg hører det, så er der også et flertal i Folketinget, der mener, at det er af stor betydning. Om det så er det eller ej, må vi jo så få forhandlingerne til at vise bagefter, siger transportministeren.

Udover vækst i økonomien forudser vejdirektoratet også kortere rejsetider. Blandt andet vil en tur fra Herning til Aalborg blive forkortet med en lille halv time. Der er endnu ingen bud på, hvornår en sådan motorvej vil kunne stå klar.

 

Her er de 3 mulige korridorer Vejdirektoratet har regnet på.  Foto: Kilde: Vejdirektoratet
Her er de 3 mulige korridorer Vejdirektoratet har regnet på.  Foto: Kilde: Vejdirektoratet

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Trafik.