Mere kvalitet i den nære sundhed

De nære sundhedstilbud skal styrkes når borgerne får længere til de nye supersygehuse

Borgerne i midt & vestjylland har brug for en højere grad af sammenhæng og nærhed i sundhedssystemet når det nye  supersygehus i Gødstrup står færdig.

Det mener Sundheds- og ældreminister Sofie Løhde fra Venstre, der med knap en pulje på kna en milliard kroner, vil have styrket de tilbud der er tættest på borgerne.

- Vi står overfor en rigtig stor udfordring de kommende år når de nye supersygehuse skyder op. Samtidig med at der bliver længere til undersøgelser og behandling, skulle borgerne gerne opleve, at der er kortere ved til de nære sundhedstilbud af høj kvalitet, siger ministeren.

For at sikre det har regeringen sagt knap en milliard kroner af de kommende år. Penge der bl.a. skal bruges til etablering af nye lægehuse, og til at skaffe flere praktiserende læger til de tyndt befolkede områder. Men det er ikke gjort med det.

- Det er vigtigt, at vi også får sundhedsvæsenet bedre kittet sammen, så samarbejdet mellem de praktiserende læger, kommunene og sygehusene fungerer optimalt, siger Sofie Løhde.

Sød musik i ørerne på en af de praktiserende læger i området, der i mange år har kæmpet for bedre sundhedstilbud i yderområderne.

- Jeg tror patienterne skal vænne sig til et mere samarbejdende system. Men også et system, hvor den bedste faglige behandling kommer via en fast læge, supporteret af et dygtigt praksis-personale, siger Lars Foged, som er praktiserende læge i Skjern.

I den nye sygehusstruktur vil patienterne hurtigere blive udskrevet og være mere syge når de kommer hjem. Derfor er der behov for flere læger i almen praksis, fordi de bliver nøglepersoner i den opfølgende behandling.  

- Derfor er vi nødt til at have pengene med, siger Lars Foged og peger på, at der tager rigtig lang tid at uddanne de læger, der skal ud i lægehusene rundt om i landet.  

Hør Sundheds- og ældreminister Sofie Løhde, Venstre, fortælle om udfordringerne på sundhedsområdet: 

 

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Sundhed.