Mere frihed til udkantskommuner

Social- og indenrigsminister Karen Ellemann vil give udkantskommuner mere frihed på linje med frikommuner som Viborg og Vesthimmerland.

Mindre bureaukrati og mere frihed er nogle af de ting, social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) nu vil tilbyde udkantsområder, der ikke har status af frikommune, som for eksempel Viborg og Vesthimmerland har det. Det skriver Jyllands-Posten i dag.

- Jeg vil gerne åbne for mere frihed for at tilskynde til vækst i hele Danmark, og en af metoderne er at tilbyde udkantskommuner at kunne få nogle af de frihedsgrader, som frikommunerne allerede har tilladelse til, siger Karen Ellemann til morgenavisen.

Frikommuner har fået gennemført 400 tiltag

Frikommunerne nyder i øjeblikket godt af en forsøgsordning, hvor de ialt ni kommuner til sammen har fået godkendt 400 forskellige tiltag under overskriften modernisering og afbureaukratisering.

For eksempel tillader Viborg Kommune plejehjemsbeboere at tilkøbe ekstra hjælp på en række serviceområder, blandt andet rengøring.

Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard er positivt stemt overfor ministerens tanker, omend han ifølge Jyllands-Posten ikke kalder det banebrydende.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.