Larmende fester i Midt- og Vestjylland: Mere end 50 anmeldelser i løbet af weekenden

Politiet modtager langt flere anmeldser af fester og høj musik, end de er vant til. Siden fredag er Midt- og Vestjyllands Politi blevet kontaktet om larm mere end 50 gange.

Flere af landets politikredse melder om mange klager over fester og høj musik aftenen og natten mellem lørdag og søndag.

Det skyldes kombinationen af en lun sommeraften, og at barer og diskoteker holder lukket på grund af coronapandemien.

- Der er væsentlig flere anmeldelser, end det vi plejer at få. Siden fredag har vi fået mere end 50 henvendelser i forbindelse med for høj musik og fester, fortæller vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi Simon Skelkjær til TV MIDTVEST.

Han fortæller også, at politiet helst ser, at borgerne selv løser de konflikter, der nu måtte være omkring musikken.

- Når politiet møder op, så forstår folk godt, at det er alvorligt, og så plejer de at skrue ned. I nat har der ikke været nogen sigtelser, og vi har ikke givet nogen bøder, fortæller han.

Stort problem i hele landet

Østjyllands Politi melder ligeledes om "rigtig mange anmeldelser" om fester.

- Det er mere end normalt, men det har været ligesom sidste weekend, hvor vi også havde rigtig mange, siger vagtchefen ved Østjyllands Politi søndag morgen til Ritzau.

Også Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Nordsjællands Politi, Syd- og Sønderjyllands Politi og Bornholms Politi har haft anmeldelser om høj musik og fester lørdag aften.

- Vi har haft noget musik til ulempe i Svaneke. Jeg tror, det er et generelt problem i hele landet, og Bornholm er ikke undtaget, sagde vagtchefen ved Bornholms Politi omkring klokken 01 til Ritzau.

- Vi har mange anmeldelser, men det er jo også sommer og godt vejr. Folk er ude og nyde det gode vejr, sagde vagtchef Henrik Karlsen ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi natten til søndag.

Også på Fyn har der været gang i fester og høj musik. I løbet af lørdag aften og natten til søndag har politiet fået mindst 45 anmeldelser om musik til ulempe, hvilket ifølge vagtchefen er "over det normale".

- Det er formentlig en kombination af corona, godt vejr og lønningsdag.

Fest med omtanke

- Mange anmeldelser kunne undgås ved dialog og bedre kommunikation. Hvis man sætter en seddel op eller henvender sig til naboerne, når man skal holde fest, kan det tage brodden af mange klager, siger vagtchef Milan Holck Nielsen til Ritzau.

Hos Københavns Politi er der ifølge vagtchef Michael Andersen tikket 55 anmeldelser ind om musik til ulempe fra klokken 20 lørdag aften til klokken 01 natten til søndag. Det er dog ikke i den høje ende af skalaen, vurderer vagtchefen.

De seneste weekender har politi over hele landet rykket ud til "usædvanligt mange" anmeldelser om musik til ulempe.