Medie: Socialdemokratiet dropper plan om udflytning af Fiskeristyrelsen

Socialdemokratiet er vendt på en tallerken i planerne om, at Fiskeristyrelsen skal tættere på fiskerne i Nordvestjylland. Løftebrud mener DF.

Planerne om en fiskeristyrelse uden for Københavnsområdet er gået i fisk for Socialdemokratiet, skriver FødevareWatch.

quoteDet er sager som den her, der fører til politikerlede i befolkningen.

René Christensen, fiskeriordfører, Dansk Folkeparti

I et svar til Folketinget hedder det, at Miljø- og Fødevareministeriet ikke har aktuelle planer om en udflytning af Fiskeristyrelsen.

- Der er igangsat et omfattende arbejde med en genopretning af Fiskeristyrelsen som følge af kritikken fra blandt andet Rigsrevisionen og Kammeradvokaten af forvaltningen på fiskeriområdet.

- Arbejdet er fortsat i gang, og det er en opgave, som regeringen tager meget alvorligt. Derfor har regeringen ingen aktuelle planer om en udflytning af Fiskeristyrelsen, står der i svaret, der er underskrevet af Fødevareminister Mogens Jensen (S).

Løftebrud

Det har ellers tidligere været planen for Socialdemokratiet, der i 2017 foreslog, at Fiskeristyrelsen skulle flytte til Nordjylland. Det skete dengang som en konsekvens af de mange sager om fiskekvoter og kvotekonger i branchen.

Dansk Folkeparti støttede i 2017 også op om beslutningen af en udflytning af styrelsen. René Christensen, der er fiskeriordfører i partiet, kalder nu kovendingen for "et løftebrud".

Se også fra 2017: Simon Kollerup opfordrer til at flytte Fiskeristyrelsen til Nordjylland.

- Regeringen gik blandt andet til valg på at flytte Fiskeristyrelsen, og nu ændrer de mening. Det er sager som den her, der fører til politikerlede i befolkningen.

- Man kan være enig med Socialdemokratiet i mange ting før valget, men ligeså snart de kommer over i regeringskontorerne, så mener de pludseligt noget andet. Jeg forstår ikke beslutningen, og for mig er der tale om et klart løftebrud, siger han til FødevareWatch.

Ifølge Fødevareministeriet er der i øjeblikket ingen planer om, at Fiskeristyrelsen skal udflyttes, når genopretningsarbejdet er ovre.

Det har ikke været muligt at få en uddybende forklaring på, hvad det "massive genopretningsarbejde" af Fiskeristyrelsen konkret går ud på, og hvornår det er forventet overstået, skriver mediet.

 


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.