Mathias' gåtur på 1900 kilometer skal sætte fokus på børn, der har det svært i skolen

Mathias Andersen går hele vejrn rundt om Jylland langs kysten, fordi han vil hjælpe børn, der bliver udsat for det samme, som han selv er blevet.

Der findes mange måder at sætte fokus på en sag. Nogle laver demonstrationer, andre skriver læserbreve. 16-årige Mathias Andersen går.

Og ikke bare en kort tur. Mathias Andersen går hele Jylland rundt for at sætte fokus på børn, der har haft det svært i skolen.

- Der er en hel del personer, der har diverse ting at bøvle med. De kan blive mobbet uden egentlig at sige noget, siger han om sin sag.

Gåturen, der bliver langs Jyllands kyst, startede for fem dage siden i Gørding i det sydvestjyske. I dag fangede TV MIDTVEST Mathias Andersen på en dag, hvor bentøjet fik et velfortjent hvil. Det holdt han ved shelterne i Ulfborg.

Udsat for fysisk og psykisk vold

Mathias Andersen har ikke haft nogen nem vej gennem livet. Derfor får han sine skridt i Jylland til at tale deres eget sprog.

- Jeg blev udsat for fysisk og psykisk vold af min lærer, hvor jeg blev smadret ned i jorden, og der blev sagt nogle ting. Samtidig blev jeg mobbet af andre elever, hvor der ikke blev sagt eller gjort noget, og jeg kunne ikke få mig selv til at sige det, siger han.

Det, Mathias Andersen manglede i sin ungdom, var at blive hørt, og at nogen havde forståelse for den situation, han var i.

Det håber han på, at han kan sætte fokus på ved sin lange gåtur, der i alt bliver på omkring 1900 kilometer.

Mathias Andersen går hele turen med sin vogn.
Mathias Andersen går hele turen med sin vogn.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

Medvind på gåturen

Selvom Mathias Andersen har oplevet mange mindre gode ting i livet, så har han også oplevet det modsatte.

En af de gange var netop på gåturen.

- Jeg har oplevet at blive inviteret hjem til nogen for at få aftensmad og et bad. Dem, jeg har snakket med, har egentlig bare sagt, at det er supergodt gået, siger han.

Mathias Andersen har indtil videre gået 140 kilometer. Næste stop på Mathias Andersens 47 dage lange gåtur er i Struer.