Martin Merrild bliver præsident

Formand for Landbrug og Fødevarer, Martin Merrild, skal med al sandsynlighed være præsident for COPA. Det betyder, at han kommer til at repræsentere 23 millioner europæiske landmænd.

Formanden for Landbrug og Fødevarer, Martin Merrild, er tæt på at blive valgt som præsident for COPA, som er paraplyorganisation for landmændene i det meste af Europa.

- Jeg synes, det er en spændende opgave at løse. Det er en stor tillid, de viser Danmark, at vi får lov at besætte den post. Det er i høj grad resultatet af, at Landbrug og Fødevarer har et meget velfungerende kontor i Bruxelles, siger Martin Merrild til TV MIDTVEST.

Eneste kandidat

Martin Merrild var eneste kandidat til posten, da fristen for at melde sig udløb. Dog er der usikkerhed om, om andre kandidater alligevel kan nå at melde sig. Ifølge Merrild selv har han opbakning fra store europæiske lande.

- EU's landbrugspolitik betyder utroligt meget for de vilkår, vi har for at drive vores fødevarebranche i Danmark. En stor del af vores love og regler kommer fra EU. Derfor er det afgørende, at vi gør alt, hvad vi kan for at sikre os størst mulig indflydelse tidligt i processen med nye regler, siger Martin Merrild.

Organisationen repræsenterer 23 millioner landmænd. Der er afstemning om posten den 24. september.

Se hele indslaget med Martin Merrild:


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.