Maria forsøgte at komme ind

Overvågningsbilleder fra butikker i Bredgade i Herning viser, at den 20-årige Maria Møller Christensen desperat ledte efter ly for kulden.

Indtil nu er det lykkedes for politiet at kortlægge den 20-årige kvindes færden frem til klokken 0205 nytårsnat, hvor hun er set af et vidne på Rolighedsvej, tæt på den bebyggelse, hvor hun næste formiddag blev fundet myrdet.

En glemt nøgle kan være årsagen til, at den unge kvinde i et par timer flakkede omkring uden ret meget tøj på.

Meget tyder også på, at hun har været forbi hjemmet i Bredgade. Politiet kan følge hende på en række af forretningernes overvågingskameraer. Her leder hun efter døre, som kan være åbne og dermed give hende ly for kulden. 

Søgte desperat efter ly

- Vi kan se på kameraer, at på det ene tidspunkt går hun den ene vej i gågaden, og senere går hun den anden vej, så hun har ikke sådan en retning på, hvor hun går. Det kunne indikere at hun er så påvirket af kulde at hun har svært ved at orientere sig, fortæller efterforskningsleder Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Maria Møller Christensen forlod den nytårsfest hun deltog i kun iført nylonstrømper, nederdel og en tynd bluse. Hun tog hverken fodtøj eller overtøj på, og efterlod også sine øvrige personlige ting.

Se interview med politiinspektør Ole Henriksen om Marias færden nytårsnat her


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.